Postet nga: kontrata mbi vepër

Ligji i ri, punësimet bëhen me tenderë

Prokurimi, një prej sektorëve më të ndjeshëm ndaj korrupsionit, po proklamohet si zgjidhje për punësimet me kontrata mbi vepër. Nga 2 mijë deri në 4 mijë persona ...

Progresi dhe problemet e Komunës së Kamenicës sipas Auditorit

Komuna e Kamenicës ka qenë njëra ndër komunat me më së paku investime kapitale në Kosovë. Në vitin 2017, investimet e realizuara ishin vetëm 241 mijë euro ndë...

Auditori: Agjencia e Privatizimit angazhoi 68 punëtorë me kontrata mbi vepër pa procedura

Agjencia  Kosovare e Privatizimit gjatë vitit 2019 ka angazhuar 68 punonjës me marrëveshje për shërbime të veçanta (kontrata mbi vepër), pa zhvilluar ndonjë procedurë formale të ...

Komuna e Shpend Ahmetit dha 210 kontrata mbi vepër më 2019

Zyra Kombëtare e Auditimit ka gjetur se Komuna e Prishtinës gjatë 2019 ka punësuar 210 persona me kontrata mbi vepër apo për Marrëveshje për Shë...

Gjysmë milion euro subvencione të paarsyetuara në Ministrinë e Kulturës

Zyra Kombëtare e Auditimit ka gjetur një varg parregullsish në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në katër vitet e fundit duke i dhënë gjithsej 88 rekomandime.

Komuna e Vushtrrisë punësoi 34 persona me kontrata mbi vepër në vitin 2019

Zyra Kombëtare e Auditimit ka gjetur se Komuna e Vushtrrisë e udhëhequr nga Xhafer Tahiri ka punësuar 34 persona me kontrata mbi vepër në vitin 2019 ku 25 prej ...

Ministria e Mbrojtjes me shkelje në tenderë e punësime

Ministria e Mbrojtjes në vitin 2019 ka punësuar 56 persona pa aplikuar procedura të thjeshtëzuara të rekrutimit. Probleme me lidhjen e kontratave të përkohshme pa procedura të rekrutimit, kjo ...

A do të ndiqet shembulli i Besian Mustafës për ndërprerjen e kontratave mbi vepër

Ditë më parë, ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa njoftoi se shkëputi 60 kontrata “afatshkurta antiligjore”.