Postet nga: oda ekonomike amerikane

Oda Ekonomike Amerikane: Luftimi i ekonomisë jo formale të jetë prioritetet i Qeverisë së re

Mjedisi i parashikueshëm legjislativ dhe rregullativ, funksionalizimi i ekonomisë së tregut, trajtimi i barabartë i të gjitha bizneseve si dhe luftimi i ekonomisë jo formale duhet të jenë prioritetet ...

OAK: Rritja e komunikimit publiko-privat për zhvillim të qëndrueshëm ekonomik

Rritja e komunikimit në mes të sektorit publik dhe atij privat është parakusht për nxitjen e rritjes ekonomike, përmirësimin e mjedisit afarist dhe fuqizimin e sundimit të ...

Oda Ekonomike Amerikane: Të krijohen masa të reja fiskale për nxitjen e sektorit të prodhimit

Rritja e konkurrueshmërisë së prodhuesve vendorë përmes lehtësirave tatimore si dhe krijimi i politikave specifike për nxitjen e rritjes së eksporteve janë të nevojshme në zhvillimin ...

Oda Amerikane mirëpret mos-kalimin e amandamentit për lejimin e importit të veturave më të vjetra se 10 vite

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë e vlerëson si hap pozitiv moskalimin e amandamentit të propozuar në Ligjin Nr. 05/L-132 mbi Automjetet për heqjen e kufizimit mbi importin e ...

Delegacioni i bizneseve amerikane njoftohet me mundësitë për investime në vend

Një delegacion i bizneseve amerikane qëndroi sot në Odën Ekonmike Amerikane në Kosovë ku u takua me disa përfaqësues të bizneseve që operojnë në Kosovë. Që...

OEK dhe OEAK  kërkojnë nga ZRrE të shqyrtojë heqjen e kufizimeve për vetkonsum të energjisë elektrike

Oda Ekonomike e Kosovës dhe Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë mirëpresin vendimin e Bordit të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) për ndryshimin e Udhëzuesit ...

Shefja e Zyrës së BE-së vizitoi Odën Ekonomike Amerikane, diskutohen mundësitë e zhvillimit të sektorit privat

Anëtarët e Odës Amerikane takohen me Shefen e Zyrës së BE-së në Kosovë

Bizneset: Shkaku i mosfurnizimit me energji kemi humbur rreth 300 milionë Euro

Mosfurnizimi me energji dhe kostot e mëdha që u faturohen bizneseve në Kosovë, po e rrezikojnë veprimtarinë e këtyre të fundit dhe po paraqet kërcenim për ...