Postet nga: kriza energjetike

Sa prodhoi rrymë Kosova gjatë muajit mars?

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka pbulikuar të dhënat për prodhimin dhe konsumin e thëngjillit, prodhimin dhe konsumin e energjisë, importin dhe eksportin e energjisë, ...

Kosova dhe Bashkimi Evropian miratojnë udhëzimet e përbashkëta të politikave ekonomike

Në takimin vjetor të dialogut ekonomik dhe financiar të Këshillit të BE-së, përfaqësuesit e Ballkanit Perëndimor dhe Turqisë kanë diskutuar lidhur me Programet e tyre të ...

Pritet shtrenjtimi i energjisë prej 15% për të gjithë konsumatorët

Zyra e Rregullatorit të Energjisë ka miratuar të hyrat maksimale prej 398.4 milionë euro për KESCO-në apo 14.7% më shumë se vitin e kaluar.

Kosova pranon 67.5 milionë euro nga BE si mbështetje ndaj krizës energjetik

Kosova ka pranuar sot pranuar pjesën e parë të fondeve prej 67.5 milionë euro nga Bashkim Evropian, si mbështetje ndaj krizës energjetike në kuadër të marrëveshjes ...

LDK e quan dokument të dështuar Strategjinë e re të energjinë 2022- 2031

Lidhja Demokratike e Kosovës ka adresuar kritika ndaj Qeverisë Kurti për hartimin dhe miratimin e Strategjisë së re të energjisë, 2022-2031 e cila u miratua dje në Kuvend ...

Ministria e Ekonomisë: 76.8 milionë euro subvencionuam tarifat e energjisë nga shkurti deri në dhjetor të vitit 2022

Mbi 76.8 milionë euro është subvencionimi i tarifave të energjisë elektrike nga Qeveria e Kosovës për qytetarët nga shkurti deri në dhjetor të vitit 2022.

Sa është numri i përfituesve nga subvencionimi i pajisjeve efiçiente?

8 mijë e 774 qytetarë janë përfitues të subvencionimit të pajisjeve efiçiente të energjisë elektrike nga Ministria e Ekonomisë pas mbylljes së fazës së dytë të aplikimit.

Qeveria ndan mbi 11 milionë euro për subvencionimin e faturës së rrymës së qytetarëve për dhjetor

Qeveria e Kosovës ka ndarë 11 milionë e 400 mijë euro për subvencionimin e faturës së energjisë elektrike për konsumatorët që kanë kursyer në muajin dhjetor.