Postet nga: Jeta në Kosovë

Dhuna seksuale në luftë, çfarë po ndodh me të drejtat e të mbijetuarve?

Qeveria e Kosovës ka paraparë pensione për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës së fundit.

Vëllai i Vasfijes rrëfen përjetimin e tragjedisë së motrës 16 vjeçare

Nafi Krasniqi, vëllai i Vasfije Krasniqit-Goodman tha se kanë vendosur që tragjedinë e saj ta bëjnë publike vetëm që të kërkohet drejtësi për gratë ...

Rrëfimi i vëllait të Vasfijes nxjerr lot në debatin për dhunën seksuale në luftë

Gruaja që doli për herë të parë publikisht me rrëfimin e saj për dhunimin që kishte përjetuar gjatë luftës në Kosovë ka patur efekt inkurajues ...

KRCT: Pritja e gjatë për njohjen e statusit, ankth te të mbjetuarit e dhunës seksuale në luftë

Pritja deri një vjeçare për shqyrtimin e aplikacioneve për njohjen e statusit të viktimave të dhunës seksuale në luftë po konsiderohet e tepërt nga shoqë...

Në shifra, sa persona aplikuan dhe save i njihet statusi i viktimës seksuale të luftës?

Vitin e kaluar është hapur për herë të parë mundësia që personat që kanë përjetuar dhunë seksuale gjatë luftës të aplikojnë për të marrë status ...

(VIDEO)-Dhuna seksuale në luftë, çfarë po ndodh me të drejtat e të mbijetuarve?

Qeveria e Kosovës ka paraparë pensione për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës së fundit.

Palmer: SHBA-ja nuk është e gatshme që të vulosë çfarëdo marrëveshjeje Kosovë- Serbi

Shtetet e Bashkuara të Amerikës e mbështesin dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, të lehtësuar nga Bashkimi Evropian, tha në një intervistë për Radion Evropa ...

Kamenica debaton për bashkëjetesën ndëretnike

Një nga komunat e rralla në Kosovë, ku pushteti lokal nuk i sheh qytetarët vetëm në baza etnike është Kamenica.