Postet nga: Jeta në Kosovë

Jeta në Kosovë, intervistë me Albin Kurti dhe Ambasadorin amerikan, Philip Kosnett

Albin Kurti, Kryetar i Lëvizjes Vetëvendosje ishte mysafir në emisionin “Jeta në Kosovë”. Në pjesën e dytë të emisionit u transmetua intervista me Ambasadorin amerikan në Kosovë, ...

Ambasadori amerikan sonte në “Jeta në Kosovë”

Philip Kosnett, Ambasador i Shteteve të Bashkuara do të flasë në një intervistë për emisionin "Jeta në Kosovë”.

Sonte në “Jeta në Kosovë”, intervistë me Albin Kurtin

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, fituese e zgjedhjeve të 6 tetorit, Albin Kurti do të flasë sot në emisionin “Jeta në Kosovë”.

Arkivi i shpërndarë i Rilindjes, AKP premton bartjen e materialeve në Arkivin e Kosovës

Megjithëse konsiderohet dokumentacion i rëndësishëm i historisë së Kosovës, arkivi e shtypshkronjës “Rilindja” ende nuk gjendet i sistemuar në një vend.

Mësimi i historisë së Kosovës përmes arkivit të “Rilindjes”

Ervina Halili ka nisur një kërkim të gjerë për të mbledhur dokumente nga arkivat e gazetës dhe shtypshkronjës kosovare “Rilindja”.

Nazmi Rrahmani rrëfen për ditën kur u mbyll Rilindja: “Ishte tragjedia më e madhe”

Shkrimtari i njohur kosovar dhe redaktori i gazetës “Rilindja”, ka rrëfyer për kohën kur kësaj gazete iu ndalua puna.

Jeta në Kosovë: Misteri i arkivave të "Rilindjes"

Në emisionin ‘Jeta në Kosovë’ u shfaq dokumentari për Misterin e Arkivave të Rilindjes.

Pamje të rralla nga shtypshkronja e parë në Kosovë

Inçizime të rralla brenda shtypshkronjes “Rilindja” së bashku me rrëfime të shkrimtarëve u shfaqën në dokumentarin për këtë shtypshkronjë.