Postet nga: Akreditimi

Akreditohet Kolegji UBT me kampus në Pejë

Këshilli Shtetëror i Cilësisë ka vendosur pro raportit të ekspertëve ndërkombëtar, të cilët kanë rekomanduar që Kolegji UBT me kampus në Pejë, të ...

Drejtimi i Elektroenergjetikës në pritje të akreditimit

Studentët që dëshirojnë të regjistrohen në drejtimin e Elektroenergjetikës në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, për këtë vit akademik duhet të presin deri më 27 ...

Universitetet e diskredituara edhe para humbjes së akreditimit

Mes grindjesh ndërmjet zyrtarëve qeveritarë në njërën anë, ekspertëve të arsimit dhe opozitës nga ana tjetër, Prishtina Insight paraqet një pasqyrë të çështjeve ...

Ekspertët ndërkombëtarë: Universiteti i Prizrenit nuk e di numrin e studentëve

Ekspertët ndërkombëtar të angazhuar nga Agjencia e Kosovës për Akreditim(AKA), për vlerësimin e Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti”, rekomanduan që ky universitet ...

Bashkimi Europian kundër Haradinajt: Vendimi për mos akreditim të universiteteve ishte i vështirë por i drejtë

Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, ka dalë me një deklaratë publike rreth vendimeve të Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC) për tërheqjen e akreditimit të ...

Haradinaj sërish i reagon KShC-së: Nuk mund t’i leni maturantët në rrugë

Kryeminstri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka reaguar sërish ndaj vendimit të Këshillit Shtetëor të Cilësisë për të mos akredituar universitetet e Pejës, Mitrovicë...

Reagimi i Universitetit të Pejës, 'një mal' me gabime drejtshkrimore

Universiteti i Pejës “Haxhi Zeka” dje humbi akreditimin institucional nga Agjencia e Kosovës për Akreditim, përmes të cilit vendim, ky universitet nuk do të mund të ...

Demokracia Studentore kërkon nga Haradinaj të mos ndërhyjë në punën e KSHC-së

Demokracia Studentore ka kërkuar nga kryeministri Ramush Haradinaj që të mos ndërhyjë në punën profesionale të Këshillit Shtetëror të Cilësisë, pasi sipas tyre, programet ...