Postet nga: Importi

Ilustrim, Pixabay

Nga korriku deri në shtator, importet e Kosovës ishin 15 % më të shtrenjta

Në tremujorin e tretë, korrik-shtator, çmimet e importit në Kosovë shënuan një rritje për 6.8 për qind në raport tre muaj më parë, ndërsa për 14.7 pë...

Varësia nga importi rrit çmimet në Kosovë

Vaji, një produkt bazik në shportën e konsumatorit, deri në fillim të vitit të ardhshëm mund të rritet në 2 euro e më shumë, thotë Sylejman Konushevci pronar i ...

Dogana mblodhi 1 miliardë euro, eksporti i mallrave shënon rritje prej 68%

 

Mbi 417 milionë euro, Kosova importoi mallra vetëm për një muaj

Të dhënat për tregtinë e jashtme të mallrave në Kosovë, tregojnë për një deficit tregtar më të lartë për 54 për qind në muajin gusht të ...

Blloqet nga Serbia “shkatërrojnë” kompanitë në Kosovë

Heqja e taksës nga Qeveria e Kosovës për blloqet e argjilës për ndërtim, të prodhuar në Serbi, do të ndikojë në zvogëlimin e ...

Reagimi i LDK-së ndaj largimit të masës mbrojtëse për bllokat nga Serbia

Departamenti për Ekonomi dhe Biznes i Lidhjes Demokratike e Kosovës (LDK) ka reaguar ndaj vendimit të ministres së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, për ...

Ish-ministri e quan skandaloz vendimin e MTI-së për heqjen e masës ndaj bllokave që vijnë nga Serbia

Ish-ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala e ka quajtur skandaloz vendimin e ministres aktuale të Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, për shfuqizimin e masës ...

Arsyetimi i ministres për shfuqizimin e masës mbrojtëse antidamping për bllokat e importuar nga Serbia

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari ka dalë me një arsyetim në lidhje me vendimin për shfuqizimin e masës mbrojtëse antidamping për ...