Postet nga: gruri

Kosova sivjet me më pak grurë

Fermeri Valon Vehapi, nga Komuna e Lipjanit, këtë vit, gjatë fushatës së korrje-shirjeve ka arritur të sigurojë vetëm 3.000 kilogramë grurë në një hektar, apo përgjysmë më ...

Skandali i korrupsionit: U raportua se gruri u mboll në pyll

Dosja voluminoze e Prokurorisë për aferën tashmë të njohur si “Subvencionet 2021”, shfaqi dyshime të shumta korruptive.

Rahoveci fillon fushatën e korrje-shirjeve

Kryetari i Komunës së Rahovecit Smajl Latifi ka njoftuar se në Komunën e Rahovecit, sot zyrtarisht ka filluar fushata e korrje-shirjeve.

Pak para korrjes, digjen katër hektarë grurë

Zjarri ka përfshirë katër hektarë të mbjellë me grurë në Korroticë të Poshtme të Drenasit.

Ministria liron nga pagesat e TVSH-së të gjitha importet e grurit dhe miellit

Ministri i Financave dhe Transfereve, Besnik Bislimi ka marrë vendim për lirimin e përkohshëm nga pagesa e TVSH-së të gjitha importet e grurit dhe miellit për ...

Kosova po importon grurë nga Bullgaria, Kroacia, Maqedonia e Veriut dhe Rusia

Gjendja emergjente e krijuar nga coronavirusi ka bërë që qytetarët kosovarë të vërshojnë mullinjtë për t'u furnizuar me miell apo qoftë edhe për bluarjen e ...

Thatësia përgjysmon sipërfaqen e mbjellë me grurë, Kosova rrezikon bukën për vitin e ardhshëm

Mungesa e reshjeve të shiut në muajt e fundit në Kosovë ka ndikuar që sipërfaqja e të mbjellave me grurë të zvogëlohet dukshëm në krahasim me vitin ...

Përgjysmohet sipërfaqja e tokës së mbjellë me grurë

Në Kosovë sipërfaqet e përgjithshme të tokës bujqësore të kultivuara me drithëra, konkretisht me kulturën e grurit, nga viti në vit po zvogëlohen, ...