Postet nga: Importi

Reagimi i LDK-së ndaj largimit të masës mbrojtëse për bllokat nga Serbia

Departamenti për Ekonomi dhe Biznes i Lidhjes Demokratike e Kosovës (LDK) ka reaguar ndaj vendimit të ministres së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, për ...

Ish-ministri e quan skandaloz vendimin e MTI-së për heqjen e masës ndaj bllokave që vijnë nga Serbia

Ish-ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala e ka quajtur skandaloz vendimin e ministres aktuale të Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, për shfuqizimin e masës ...

Arsyetimi i ministres për shfuqizimin e masës mbrojtëse antidamping për bllokat e importuar nga Serbia

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari ka dalë me një arsyetim në lidhje me vendimin për shfuqizimin e masës mbrojtëse antidamping për ...

Trendi i rritjes së importit nga Serbia, parasheh përfitime qindra milionëshe për Serbinë

Të dhënat për katër muajt e parë të sivjetmë, janar-prill, tregojnë se importi i mallrave nga Serbia sa vjen e rritet. Nga 14.1 milionë euro sa ishte në ...

Deficiti tregtar thellohet rreth 50% më shumë në muajin mars 2021

Të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës, për muajin mars, nga tregtia e jashtme e mallrave të Kosovës, tregojnë për një deficit tregtar më ...

Në muajin shtator, taksa 100% ndali mbi 44 milionë euro mallra nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina

Në muajin që shkoj, Kosova e rriti shkëmbimin tregtar të mallrave nga BE dhe vendet e tjera të lindjes, përderisa importi nga vendet e CEFTA-së gati sa nuk ...

Rriten shkëmbimet e Kosovës me BE-në, përgjysmohet importi nga vendet e CEFTA-s

Në muajin gusht të këtij viti, Kosova rriti shkëmbimin e përgjithshëm tregtar të mallrave në raport me muajin i njëjtë të vitit të kaluar.

E rrallë, rreth 10% zbutet deficiti tregtar në muajin qershor

Shkëmbimi tregtar i Kosovës, me vendet e jashtme, në muajin ishte me rënie. Në raport me muajin qershor të 2018-ës, tregtia me vendet e Bashkimit Evropianë ...