Postet nga: banka qendrore e kosovës

Lajçak: Takimi i sotëm i dialogut ishte hap i rëndësishëm, shumë pyetje politike mbetën pa përgjigje

Emisari i Bashkimit Europian, Mirosllav Lajçak, është deklaruar në lidhje me takimet që ka zhvilluar me përfaqësues nga Kosova dhe Serbia, për të diskutuar për ...

BQK: Me sugjerim të BE-së zhvilluam edhe një takim me delegacionin teknik të Ministrisë se Financave të Serbisë

Banka Qendrore e Kosovës ka njoftuar se një delegacion i lartë i saj, me sugjerim të Bashkimit Europian, kanë zhvilluar takim edhe me delegacionin teknik të Ministrisë se Financave ...

Komisioni Europian - Bruksel

BQK deklarohet pas takimeve në Bruksel për dinarin: U ngritën disa brenga për ndikimin e mundshëm te qytetarët serbë

Banka Qendrore e Kosovës ka dalë me një njoftim pas takimeve që kanë zhvilluar në Bruksel me emisarin e Bashkimit Europian, Mirosllav Lajçak dhe me përfaqësues ...

Komisioni Europian - Bruksel

Kosova dhe Serbia diskutojnë sot në Bruksel për dinarin

Rregullorja e Banksës Qendrore e cila e përcakton euron si valutë të vetme për kryerjen e pagesave me para të gatshme në Kosovë, pritet të jetë temë ...

Kurti pas deklaratës së O’Brien: Nuk po rrezikohet partneriteti me SHBA-të

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka hedhur poshtë pretendimet se partneriteti me Shtetet e Bashkuara të Amerikës është duke u rrezikuar pas hyrjes në fuqi të Rregullores së ...

Plani 10 pikësh i BQK-së për zbatim të lehtësuar të Rregullores për operacione me para të gatshme

Banka Qendrore e Kosovës (BQK), përmes një plani 10 pikësh, ka vendosur t’i ndërmarrë disa veprime shtesë me synim të lehtësimit të zbatimit të Rregullores ...

Dogana e Kosovës jep sqarime për ndalesën në kufi të importit të dinarit

Banka Popullore e Serbisë ka njoftuar se autoritetet e Kosovës nuk kanë  lejuar hyrjen e dërgesës së dinarëve të dedikuar për pagesën e pagave, ...

Banka Popullore e Serbisë thotë se Kosova nuk lejoi hyrjen e dinarëve

Banka Popullore e Serbisë tha se autoritetet në Kosovë më 7 shkurt nuk kanë lejuar që në territorin e këtij shteti të hyjnë fondet në dinarë.