Postet nga: drithërat

Studimi, zëvendësimi i mishit të përpunuar me atë me bazë bimore mund ta ulë rrezikun e diabetit dhe sëmundjeve të zemrës

Analiza e 37 studimeve ka zbuluar se përfitimet më të mëdha shëndetësore vijnë nga zëvendësimi i mishit të përpunuar, me një ulje prej 20% të ...

Polonia, Hungaria dhe Sllovakia vendosin kufizime mbi importet e grurit ukrainas

Polonia, Sllovakia dhe Hungaria vendosën kufizime mbi importet e grurit ukrainas, njoftuan qeveritë e këtyre vendeve të premten, pasi Komisioni Evropian vendosi të mos zgjasë një ndalim që ...

Erdogani kërkon që Rusia të mos “margjinalizohet” në ujdinë për drithërat

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, ka bërë thirrje të dielën që Rusia të mos “margjinalizohet” në bisedimet për ringjalljen e një marrëveshjeje të rëndë...

Studimi: Dieta me drithëra integrale mund ta ulë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare

Rritja e konsumit ditor të drithërave të plota në 30-40 g ul rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare (CVD) deri në 20%.

Lufta në Ukrainë - Zgjatet marrëveshja për drithërat e Detit të Zi

Marrëveshja për drithërat e Detit të Zi është zgjatur edhe për dy muaj të tjerë, në atë që sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Antó...

Rusia dhe Ukraina dështojnë të merren vesh për eksportin e drithërave

Ukraina, Rusia, Turqia dhe Kombet e Bashkuara kanë dështuar që të autorizojnë kalimin e anijeve të reja, përmes marrëveshjes për eksporte nga Deti i Zi që ...

BE kundërshton ndalimin e drithërave të Ukrainës nga Polonia dhe Hungaria

Komisioni Evropian i kundërshtoi ndalesat e vendosura nga Polonia dhe Hungaria mbi importet e grurit të Ukrainës.

Rusia sërish paralajmëron Perëndimin për marrëveshjen e drithërave

Rusia ka lëshuar një paralajmërim të ri te Perëndimi lidhur me marrëveshjen e drithërave me Ukrainën, duke thënë se duhet të plotësohen ...