Përbërja e Kabinetit të Avdullah Hotit

I nominuari për kryeminstër nga Lidhja Demokratike e Kosovës, Avdullah Hoti gjatë seancës së jashtëzakonshmë ka prezentuar përbërjen e kabinetit qeveritar.

Kjo Qeveri pritet t’i ketë 16 ministri një më shumë se qeveria aktuale dhe 4 zëvendëskryeminstra, 2 më shumë së Qeveria Kurti.

Më poshtë mund të gjeni emrat e kabintet qeveritar:

 

Avdullah  Hoti –  Kryeminstër i Kosovës

Besnik  Tahiri – Zëvendëskryeminstër i parë

Driton Selmanaj – Zëvendëskryeminstër

Albulena Balaj Halimi – Zëvëndëskryeminstre

Goran Rakiq – Zëvendëskryeminsitër dhe Ministër i Pushtetit Lokal

Hykmete Bajrami – Minisitre e Financave

Besian Mustafa – Ministër i Bujqësisë

Vlora Dumoshi  -Minsitre e Kulturës, Rinisë dhe Sportit

Anton Quni – Minstër i Mbrojtjes

Agim  Veliu – Ministër i Punëve të Brendshme

Arban Abrashi – Ministër i Infrastrukturës

Armend Zemaj – Ministër i Shëndetësisë

Selim Selimi – Minisitër i Drejtësisë

Blerim Kuqi – Minisitër i Ekonomisë dhe Ambientit

Meliza Haradinaj Stublla – Ministre e Punëve të Jashtme dhe Diasporës

Ramë Likaj – Minisitër i Arsimit dhe Shkencës

Skender Reçica – Minsitër i Punës dhe Mirëqeniës Sociale

Vesel Krasniqi  – Ministër i Tregtisë dhe Industrisë

Dalibor Jevtiq – Ministër për Kthim dhe Komunitete

Enes Kervan – Ministër i Zhvillimit Rajonal