array(1) {
 [0]=>
 array(2) {
  ["archive_color"]=>
  string(7) "#AE1919"
  ["menu_attr"]=>
  string(27) "https://kallxo.com/kulture/"
 }
}

Kosova ‘harroi’ artefaktet e Muzeut të Kosovës që mbahen në Serbi

Kosova ka rifilluar bisedimet me shtetin serb për normalizimin e marrëdhënieve. Sipas autoriteteve kosovare bisedimet do të sjellin një marrëveshje përfundimtare me njohje reciproke dhe ...

Jakup Ferri hap ekspozitë personale në Galerinë Kombëtare

Në vlugun e pandemisë së Coronavirusit, Galeria Kombëtare e Kosovës ka paralajmëruar hapjen e ekspozitës personale të Jakup Ferrit. Ekspozita do të hapet më 1 gusht 2020.

Teatri ‘Muharrem Qena’ bëhet me 10 aktorë rezidentë

Teatri “Muharrem Qena” i Qytetit të Mitrovicës është bërë me 10-të aktorë rezidentë. Teatri “Muharrem Qena” ka publikuar sot rezultatet e konkursit të hapur javë më parë pë...

59 kandidatë synojnë 7 pozita në Bordin e Këshillit për Trashëgimi Kulturore

Janë gjithsej 59 kandidatë që kanë konkurruar për anëtarë të Këshillit të Kosovës për Trashëgiminë Kosovës. 

Vepra ‘Forsaken’ e Mengjiqit interpretohet premierë në Korenë e Jugut 

Vepra e kompozitorit Mendi Mengjiqi, ‘Forsaken’ (Të braktisurit) do të interpretohet premierë në festivalin e muzikës klasike, “Seoul International Music Festival” në Seul të Koresë së Jugut.

Jeton Neziraj: Prishtina, qyteti i vetëm në Evropë me më pak teatro e hapësira për krijuesit

Qendra Multimedia ka mbyllur të mërkurën hapësirën e saj perforumuese në lagjen “Dardania” në Prishtinë, pas gati dhjetë vjet të funksionimit.