Postet nga: baki jashari

Baki Jashari e përfundon rrugëtimin 18-vjeçar në krye të Filharmonisë së Kosovës

Kompozitori e dirigjenti, Baki Jashari, do të mbyll këtë të premte, më 19.04.2024, mandatin e tij si drejtor i Filharmonisë së Kosovës.

Mungesa e sallave koncertale, opera për Skënderbeun shfaqet sot në ‘AMC Hall’ në Mazgit

Orkestra dhe Kori i Filharmonisë së Kosovës në bashkëpunime me Korin e Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit në Tiranë (Shqipëri) shfaqin sot premierën ...

Ministria e Kulturës nuk ua vazhdon kontratat mbi vepër dhjetëra punonjësve

Dhjetëra persona që deri më tani kanë punuar ose janë duke punuar me kontrata mbi vepër në Ministrinë e Kulturës dhe në institucioneve vartëse të saj ...

Shuhet ëndrra 13 vjeçare për Teatrin modern të Operës dhe Baletit 'Ibrahim Rugova'

Pavarësisht se zyrtarë të Ministrisë së Kulturës kanë deklaruar se deri në qershor të vitit 2019 do të dalin me një plan-projekt të ri për objektin e Teatrit ...

Ambienti i 'çakorduar' i kushteve të punës në Filharmoninë e Kosovës - VIDEO

Opera e Kosovës, institucioni fantazmë që ekziston vetëm në ligj

Kosova është i vetmi vend rajon, ndoshta edhe më gjerë, që ka ligj për operën, por nuk ka një të tillë.

U Nis për Teatër Opere, Mbeti ‘Pronë’ e Bretkosave

Nga vitit 2009 e deri më sot, ky projekt u shikua dhe kaloi në duart e shtatë ministrave por mbeti i papërfunduar për shkaqe teknike, infrastrukturore dhe financiare. Kujtim ...