Postet nga: Zyra Kombëtare e Auditimit

Zyra Kombëtare e Auditimit flet për dështimin e projektit të Ministrisë së Arsimit në vlerë mbi 5 milionë euro

Dështimi në funksionalizimin e projektit të Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) për digjitalizimin e arsimit parauniversitar “Modernizimi i Sistemit të Edukimit në Kosovë pë...

ZKA po auditon listat e pritjes në disa klinika të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme

Listat e pritjeve të pacientëve në institucionet shëndetësore publike janë duke u audituar nga Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA).

Auditorja e Përgjithshme: Në 2022 janë paguar 129 punëtorë të komunitetit serb pa punuar, vlera rreth 800 mijë euro

Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca, ka thënë se në vitin 2022, 129 punëtorë të komunitetit serb janë paguar pa punuar fare, në 4 ministri të Qeverisë së Kosovës.

ZKA: MPJD nuk i paraqiti në raportin vjetor kontratën për blerje të objektit të Ambasadës në SHBA dhe të një veture në Londër

Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA ka gjetur se kontrata për blerjen e objektit të Ambasadës së Kosovës në SHBA dhe blerja e veturës në Angli ...

Borxhi ndaj Komunës së Pejës u rrit mbi 1 milion e 600 mijë euro më 2022

Në vitin 2022 borxhi ndaj Komunës së Pejës u rrit për 1 milion e 681 mijë e 237 euro.

Auditori: 33 nga 38 pacientë nuk kanë ofruar dëshmitë e trajtimit të subvencionuar nga Fondi i Sigurimeve Shëndetësore

Mbi 86% të pacientëve me raste të rregullta ose jo-urgjente që janë subvencionuar nga Fondi i Sigurimeve Shëndetësore për trajtim mjekësor jashtë institucioneve shëndetësore ...

ZKA: Disa misione diplomatike dhe konsullore tejkaluan shpenzimet, nuk i arsyetuan me fatura

Disa misione diplomatike dhe konsullore të Kosovës kanë pasur tejkalim të shpenzimeve të lejuara gjatë vitit 2022 dhe nuk kanë dhënë arsyetim përse e kanë bërë atë.

Ministria e Mjedisit ende nuk e ka të funksionalizuar Sistemin Elektronik të Shpronësimeve, vazhdon të punojë në ‘Excel’

Zyra Kombëtare e Auditmit ka gjetur se Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ende nuk e ka funksionalizuar Sistemin Elektronik të Shpronësimeve, ndërsa punëtorët ...