Postet nga: vaksinimi

Kosova me përqindje të lartë të vaksinimit të fëmijëve

95 përqind e fëmijëve kosovarë janë vaksinuar

Kosova në mesin e vendeve me shkallë të lartë të vaksinimit

Kosova radhitet në mesin e vendeve me shkallën më të lartë të vaksinimit.

Në mes të frikës nga autizmi dhe sëmundja e fruthit

Kanë kaluar gati dy vjet që kur Sabile Kasumi nga Fushë Kosova humbi vajzën e vogël 15 muajshe, Rabijen.

Kosova, ndër vendet prijëse në botë që i kushton rëndësi vaksinimit

Kosova njihet si vend me mbulueshmëri të mirë të imunizimit (vaksinimit). Sipas profesionistëve nga fusha e shëndetit publik, Kosova renditet në mesin e shteteve më të suksesshme ...

Pakistani nis javën e vaksinimit kundër poliomielitit

Pakistani nisi javën e vaksinimit kundër poliomielitit, me synimin e çrrënjosjes së sëmundjes paralizuese.

Komuna vaksinon kafshët e Prishtinës

Komuna e Prishtinës e ka filluar vaksinimin e kafshëve shtëpiake si gjedheve, deleve, dhive dhe qenve me pronarë, që pritet ta përfundojë brenda tri javësh.

Kongo do të nisë vaksinimet kundër virusit Ebola

Punëtorët shëndetësorë në Republikën Demokratike të Kongos do të nisin të hënën fushatën e vaksinimit, pas shqetësimit se mund të ketë ...

Rikthimi i Fruthit, Pasojë e Mosvaksinimit

Në dy muajt e parë të vitit 2018, në Klinikën Infektive të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, nuk është shënuar rënie e fluksit të pacientëve ...