Postet nga: Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë

Podujevë, arrestohet pronari i një lokali ku dyshohet se janë helmuar pesë persona

Një burrë në fshatin Merdare të Podujevës është arrestuar të dielën e 25 shtatorit nën dyshimin se pesë persona janë helmuar nga ushqimi në restorantin e tij.

Rikthehen në treg për konsum sallamet dhe virshllet “Wudy”

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë e Kosovës (AUV) ka njoftuar se sallami i brendit “Wudy” dhe virshllet me datë skadence nga 30.10.2022 e tutje, rikthehen në treg për konsum.

Albin Kurti shkarkon zëvendëskryeshefin e AUV-it: Nuk ishte pozitë ligjore

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka shkarkuar zëvendëskryeshefin e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV), Naser Krasniqin, pasi sipas Kurtit, kjo pozitë nuk kishte bazë ligjore.

Kryeinspektori i AUV-it tregon se a janë shitur akulloret kancerogjene edhe në Kosovë

Kryeinspektori sanitar në Kosovë, Ibrahim Tershnjaku ka thënë që në Kosovë nuk kanë hyrë akullore të cilat përmbajnë oksid etileni.

Auditori: Fabrika për përpunimin e mbetjeve shtazore u regjistrua si pasuri në përdorim, pa u funksionalizuar

Fabrika për përpunimin dhe riciklimin e produkteve nënshtazore në vlerë prej 119 mijë euro ishte klasifikuar dhe regjistruar si pasuri në përdorim nga ana e Agjencisë së ...

Rreth 1 milion eurove pasuri të AUV-it nuk iu dihet burimi

Rreth një milion eurove pasuri e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV), nuk iu dihet burimi i tyre.

Misteri i mosfunksionimit të fabrikës për përpunimin e mbetjeve shtazore 

Krerët e Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinës kishin folur me mburrje në nëntorin e vitit 2018 kur ishte përuruar një pjesë e fabrikës për pë...

Pas shkresave të KALLXO.com, AUV gjobit dy universitete me nga 500 euro për shkelje të rregullave anti-COVID

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV) ka gjobitur dy universitete publike në Kosovë për mosrespektim dhe shkelje të vendimeve të Qeverisë së Kosovës, të cilat janë marrë me ...