Postet nga: fruthi

OBSH raporton për rritje të rasteve me fruth në Evropë

Evropa ka regjistruar 30.000 raste me fruth vitin e kaluar, apo 30 herë më shumë raste se vitin 2022, tha Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), duke bërë thirrje pë...

Europa po përballet me ringjalljen e fruthit për shkak të shkallës së ulët të vaksinimit  

Mbretëria e Bashkuar ka vendosur kufizime për fëmijët e paimunizuar në Birmingham, ndërkohë që Rumania ka shpallur një epidemi kombëtare pasi u raportuan tri ...

Rumania shpall epidemi të fruthit

Ministria e Shëndetësisë e Rumanisë ka shpallur epidemi të fruthit në nivel kombëtar pas rritjes alarmante të rasteve në të gjithë vendin.

Çka është fruthi dhe si trajtohet?

Ministria e Shëndetësisë e Kosovës ka dhënë disa informacione në lidhje me sëmundjen e fruthit.

MSh: Në Kosovë nuk ka raste të konfirmuara të fruthit

Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike u kanë bërë thirrje prindërve që t’i vaksinojnë fëmijët e tyre ...

Kanceri, diabeti, anemia, fruthi i keq: Ngjyra e gjuhës zbulon sëmundjet dhe çka ju mungon

Shpejt shkoni para pasqyrës dhe me kujdes shikoni gjuhën tuaj, sepse ky organ është radar i vërtetë për zbulim të hershëm të sëmundjeve. Madje ...

Maqedoni e Veriut, pandemia uli vaksinimin e rregullt te fëmijët

Mjekët pediatër në Maqedoninë e Veriut kanë ngritur shqetësime për shkak të shkallës së ulët të vaksinimit të fëmijëve me vaksinat e ...

Numri i rasteve të fruthit është rritur me 79 për qind

Gjatë pandemisë së koronës, sëmundjet e tjera kaluan në harresë dhe fushatat e vaksinimit u anuluan. Si pasojë infektimet me fruth u rritën me shpejtësi. Pse ...