Postet nga: Të drejtat e punëtorëve

Hulumtimi i BIRN-it: Më pak se 5 për qind e punëtorëve janë të trajnuar për siguri në punë

Raporti i publikuar nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese - BIRN, më 14 dhjetor të këtij viti, lidhur me të drejtat e punëtorëve shpërfaq të dhë...

Gashi: S’ka respektim të Ligjit të punës pa u bërë shkëputja mes bizneseve e politikës

Në KallxoPernime, u diskutua për sigurinë e punëtorëve në vendin e punës si dhe hulumtimi dyvjeçar i BIRN me titull "Viktimat e padrejtësisë".

Nikçi: Linja anonime për lajmërimin e shkeljeve të të drejtave të punëtorëve

Kryeinspektori i Inspektoratit të Punës, Hekuran Nikçi, ka thënë se që nga viti i kaluar, qytetarët dhe punëtorët kanë linjë anonime për lajmë...

Curri: Krijimi i kulturës për siguri dhe shëndet në punë është i domosdoshëm

“Krijimi i kulturës për siguri dhe shëndet në punë është i domosdoshëm që nga institucionet më të larta deri te punëtori fizik” - ka thë...

Gashi: Të drejtat e punëtorëve nuk kanë qenë prioritet kombëtar deri më tash

Që nga viti 2015 kanë vdekur 102 punëtorë në vendet e tyre të punës. Për sigurinë në punë dhe shëndetin po diskutohet në emisionin “Kallxo Përnime”.

Viktimat e padrejtësisë - LIVE

Në emisionin “Kallxo Përnime” po diskutohet rreth sigurisë së punëtorëve në vendet e tyre të punës si dhe për hulumtimin dyvjeçar të BIRN-it ‘Viktimat ...

‘Menaxhimi i Punëtorëve pa Procedura’ - Prezantohet raporti i BIRN për menaxhimin e punëtorëve dhe sigurinë në punë

BIRN Kosova të premten publikoi raportin “Menaxhimi i Punëtorëve pa Procedura”.

Ndëshkimet dhe procedurat për Tatimet në Paga në Kosovë

Bizneset mund të gjobiten e puntorë të ndodhen në situata jo të mira nëse për ta nuk paguhen tatimet dhe kontributet pensionale.