Postet nga: Të drejtat e punëtorëve

Mbyllet kantieri i ndërtimit në Ferizaj, rrezikoheshin punëtorët dhe qytetarët

Në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet inspektimi i Inspektoratit të Punës në biznese të ndryshme, ku është raportuar për shkelje të të drejtave të punëtorëve ...

Ndërtimi i pasigurt - LIVE

Në emisionin “Kallxo Përnime” po ndiqni reportazhet që flasin rreth shkeljeve të të drejtave të punëtorëve, sigurisë në punë, ndërtimit të pasigurt e privatizimit.

Kontrollet e Inspektoratit të Punës për pushimet vjetore të punëtorëve - LIVE

Në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohen pamje nga aksioni i Inspektoratit të Punës për sigurinë e punëtorëve gjatë ndërrimit të natës në fabrikë.

Berisha: Inspektorati i Punës nuk dërgon kallëzime penale në prokurori

Kastriot Berisha nga Zyra Ligjore e Rrjetit Ballkanik të Gazetarisë Hulumtuese (BIRN) dhe autor i raportit “Trajtimi i rasteve të të drejtave të punëtoreve nga Inspektorati i Punës ...

Kosova me vetëm 35 inspektorë të punës

Vetëm tetë inspektorë ka arritur Inspektorati i Punës t’i rekrutojë gjatë vitit 2022, duke çuar në 35 numrin e inspektorëve në kuadër të këtij institucioni.

Kryeinspektori i Punës: Nga 6,034 inspektime në biznese kemi shqiptuar mbi 400 gjoba

Vetëm në vitin 2022 në Kosovë 15 qytetarë kanë vdekur në vendin e tyre të punës.

Berisha: Niveli i sigurisë në punë është në gjendje alarmante

Në emisionin “Kallxo Përnime” janë duke u prezantuar gjetjet e raportit që ka të bëjë me respektimin e të drejtave të punëtorëve në vendin e punë...

Raporti i BIRN: Prej 27 lëndëve penale dhe civile në gjykatë për sigurinë në vendin e punës vetëm 4 kanë përfunduar me dënim në burg

Në 88 për qind të rasteve që janë analizuar janë konstatuar vonesa nga gjykatat ndërsa në 37% të rasteve vonesat janë në Prokurorinë e Shtetit dhe se sistemi i drejtë...