Postet nga: Tatimi në Pronë

LDK dhe PDK: Për Projektligjin për tatimin në pronë, ministri Murati nuk është konsultuar me asnjë nga komunat

Jeton Abazaj, drejtor i Financave në Komunën e Pejës, ka qenë pjesë e grupit për hartimin e draftit të Ligjit për tatimin në pronë gjatë vitit 2021.

Shatri kritikon Qeverinë Kurti: Vendimet për tatimin në pronë po merren në mënyrë të çuditshme

Me ndryshimin e Ligjit pritet që të ndryshohet edhe shkalla tatimore e që do të ketë rritje për pronat me vlerë mbi 100 mijë euro deri në 5 milionë euro, pra ...

Ministria nuk ndan pronat në nënzona, i vlerëson njësoj të gjitha, si në periferi, si në qendër

Në emisionin “Kallxo Përnime” po diskutohet rreth rritjes së tatimit në pronën e paluajtshme.

Nuk kalon rezoluta e LDK-së për adresimin e çështjes së tatimit në pronë

Deputetët e Kuvendit të Kosovës nuk e kanë mbështetur rezolutën e Lidhjes Demokratike të Kosovës për çështjen e tatimit në pronë.

Ministria e Financave: Ligji për Tatim në Pronë nuk e autorizon komunën për falje të pagesës

Asociacioni i Komunave të Kosovës, dy ditë më parë ka bërë të ditur se ka kërkuar opinion ligjor nga Ministria e Financave për propozimin që të ...

Kuvendi Komunal i Gjilanit kërkon lirimin prej 100 eurove për tatimin në pronë

Me 35 vota për, një kundër dhe një abstenim, Kuvendi Komunal i Gjilanit ka kërkuar nga Ministria e Financave Punës dhe Transfereve (MFPT) që t`i liroj ...

PDK me nismë legjislative për shfuqizimin e vlerësimit për rritjen e tatimit në pronë

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) ka iniciuar një nismë legjislative për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për tatimin në pronë.

AKK: Kërkohet opinion ligjor nga Ministria e Financave për faljen e 100 eurove nga tatimi në pronë

Asociacioni i Komunave të Kosovës (AKK) përmes një njoftimi ka bërë të ditur se është kërkuar opinion ligjor nga Ministria e Financave për propozimin që ...