Postet nga: Shkollat

Diskriminimi gjinor - Shkollat pa programe trajnuese për mësimdhënësit 

Lufta ndaj diskriminimit gjinor dhe vetëdijesimi i shkollave për këtë problem po del të jetë një ngecje për Kosovën. Si problem më i theksuar kjo çë...

Mësimdhënësit në Rumani hynë në grevë për paga më të mira

Dhjetëra mijëra mësimdhënës rumunë hynë në grevë më 22 maj duke kërkuar rritje të konsiderueshme të pagave dhe duke bërë thirrje për më ...

Qeveria serbe njofton për ashpërsimin e masave për posedimin e armëve

Qeveria e Serbisë ka miratuar masa që kërkojnë nga Ministria e Punëve të Brendshme që “urgjentisht të përgatisë amendamente për Ligjin për armët dhe ...

72 për qind e nxënësve në Prishtinë kanë probleme me sëmundje të dhëmbëve

Në emisionin “Kallxo Përnime” po diskutohet rreth vizitave shëndetësore në shkolla.

Talibanët pezullojnë aktivitetet e shkollave të udhëhequra nga organizatat joqeveritare

Ministria e talibanëve për Edukim i ka pezulluar të gjitha aktivitetet e shkollave në provincat Kandahar dhe Helmand, të cilat udhëhiqen prej organizatave joqeveritare, sipas një letre ...

Shkollat e Prishtinës furnizohen me shporta të punuara nga të burgosurit e Dubravës

Shkolla të shumta në kryeqytet janë pajisur me shporta për mbeturina të cilat janë punuar nga të burgosurit e Dubravës.

Gjendja nga vërshimet, sot në Mitrovicë nuk u mbajt mësimi në shkolla

Pas reshjeve të dendura të shiut, rajoni i Mitrovicës ishte goditur me vërshime në disa zona.

Komuna e Prishtinës nënshkruan kontratë 50 mijë euro më shtrenjtë se vlera e parashikuar

Komuna e Prishtinës ka nënshkruar një kontratë në vlerë afër 350 mijë euro për furnizimin dhe montimin e gjeneratorëve për institucionet edukativo-arsimore dhe nevojat tjera ...