Postet nga: mjedisi

Kërkohen alternativa për zëvëndësimin e qeseve të plastikës

Gjetja e alternativave për mënjanimin e përdorimit të qeseve të plastikës duke marrë si shembull vendimet e shteteve të huaja janë disa nga çështjet qe u ...

Luftëtarët e Mjedisit: Fytyrat jeshile në Evropën Juglindore

Nga Moldavia në Kosovë, aktivistët e mjedisit në të gjithë Ballkanin po mobilizohen për t'u marrë me çështje, të tilla si ndotja e ajrit dhe lumenjve deri te ...

Ministria e Mjedisit shpërblen Komunën e Vitisë me 100 mijë euro

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, në një takim që ka pasur me kryetarin e Komunës së Vitisë, Sokol Haliti, ka nënshkruar një memorandum bashkë...

Qeveria Haradinaj lë anash ambientin, shpenzoi 3.4 milionë më pak se Qeveria Mustafa

Dita botërore e mjedisit, e gjeti Kosovën me shpenzime 16.4 milionë euro për mbrojtjen e tij. Sipas të dhënave të ASK-së, Qeveria Haradinaj në raport me atë ...

Shënohet Dita Botërore e Mjedisit

Ministria e Mjedisit dhe  Planifikimit Hapësinor mbështetur nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë, do të shënojnë Ditën Botërore të ...

Muhaxheri: Brenga më e madhe e Pejës, hidrocentrali në Lumbardh

Kryetari i Pejës, Gazmend Muhaxheri tha se brenga kryesore e banorëve të kësaj komune është tendenca e ndërtimit të një hidrocentrali në Lumbardh.

Incident diplomatik në Tiranë, Serbia nuk pranon Kosovën si të barabartë në konferencë

Shqipëria mirëpriti këtë të premte një konferencë mbi "Klimën në Ballkanin Përëndimor" të organizuar nga Organizata e Kombeve të Bashkuara.

Komuna e Prishtinës mbjell 900 fidane dekorative

Komuna e Prishtinës njofton se ndërmarrja “Hortikultura” ka filluar sot mbjelljet e sezonit vjeshtor duke përfshirë mbjelljen  e fidanëve dekorativ, nëpër lagje të Kryeqytetit ...