Postet nga: mjedisi

Shënohet dita e mjedisit

 

BIRN Kosova shpall garën e dytë për tri storiet më të mira në efiçiencë të energjisë, mjedis dhe ndryshime klimatike

 

Komuna e Mitrovicës zë vendin e parë për mjedis të pastër

Komuna e Mitrovicës, është radhitur e para në nivel të Kosovës me gjithsej 80 pikë për performancën më të mirë në kuadër të Grantit të ...

Tryeza "Lum Lumi", Vjosa Osmani premton përkrahje për mbrojtjen e lumenjve

Nën organizimin e Bunarfest është mbajtur sot një tryezë diskutimi i titulluar "Lum Lumi" me rastin e ditës botërore të lumenjve.

Komuna e Prishtinës planifikon shtrimin e 35 kilometra shtigje për çiklizëm

Kryetari i Komunës së Prishtnës Shpend Ahmeti kohët e fundit ka promovuar qarkullimin me biçikleta në Komunë, kjo edhe si një mënyrë për parandalimin ...

Zogiani: Nuk janë ndërprerë punimet në hidrocentrale, këtë po e vlerëson Inspektorati

Zëvendësministri i Infrastrukturës dhe Ambientit, Avni Zogiani, ka thënë se punimet në hidrocentralet në Biti të Shtërpcës nuk janë stopuar.

Kërkohen alternativa për zëvëndësimin e qeseve të plastikës

Gjetja e alternativave për mënjanimin e përdorimit të qeseve të plastikës duke marrë si shembull vendimet e shteteve të huaja janë disa nga çështjet qe u ...

Luftëtarët e Mjedisit: Fytyrat jeshile në Evropën Juglindore

Nga Moldavia në Kosovë, aktivistët e mjedisit në të gjithë Ballkanin po mobilizohen për t'u marrë me çështje, të tilla si ndotja e ajrit dhe lumenjve deri te ...