Postet nga: Komunat

Komunat reagojnë, Qeveria ua pezullon 37.5 milionë euro

Komunat sërish kanë drejtuar kritika për Ministrinë e Financave. Këtë herë, bëhet fjalë për mjete vetanake të komunave të grumbulluara para vitit 2021, që sipas zyrtarë...

QKSS: Raportimet e dhunës në baza gjinore paraqesin një trend në rritje në komuna

Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) ka publikuar “Raportin për Vlerësimin Bazë të Dhunës në Baza Gjinore në Kosovë: Perceptimet e Komunitetit dhe Palëve ...

Ministri kërkoi falje të tatimit deri 100 euro, nënkryetari i Prishtinës thotë se komunat nuk kanë të drejtë të falin borxhe

Nënkryetari i Komunës së Prishtinës, Alban Zogaj, ka reaguar pas deklarimit të ministrit të Financave, Hekuran Murati, që qytetarëve t'iu falen deri 100 euro nga fatura e ...

Ministria e Financave deklarohet për rritjen e tatimit në pronë: Vlerësimi është kryer bazuar në vlerën e tregut

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve është deklaruar lidhur me reagimet e qytetarëve për rritjen e tatimit në pronë, për të cilën komunat vunë pë...

Tërhiqet pika që parashihte marrjen e të hyrave vetanake të pashpenzuara të komunave

Kryetari i Asociacionit të Komunave të Kosovës (AKK), Sazan Ibrahimi ka bërë të ditur se pas lobimit nga ana e tyre, Parlamenti i Kosovës ka tërhequr ...

Kryetarët e komunave të rajonit të Prishtinës me marrëveshje për planin e mbeturinave

Nënshkruhet memorandumi për menaxhimin e integruar të mbeturinave ndërmjet kryetarëve të komunave të rajonit të Prishtinës, si marrëveshje për bashkëpunim ndërkomunal ...

Lëshohen sirenat në veri të Kosovës, sot pritej të vendoseshin zyrtarët e lartë komunal në komunat veriore

Gjatë ditës së sotme ka qenë e paraparë që zyrtarët e përzgjedhur të lartë komunal së bashku me zyrtarë të KQZ-së, Ministrisë së Pushtetit Lokal të vendosen ...

Kundërshtimet e Komunave pasi qeveria planfinikon t`ua marr mjetet vetanake të pa-shpenzuara

Qeveria e Kosovës më 17 nëntor ka votuar në parim projektbuxhetin për vitin 2023 i cili parashihet të jetë 3.2 miliardë euro.