Postet nga: Ambienti

10% e rasteve të kancerit në Evropë shkaktohen nga ndotja

10 për qind e rasteve të kancerit në Evropë shkaktohen nga ndotja e ajrit, sipas një studimi të ri të publikuar gjatë kësaj jave.

Ligjvënësit e BE-së e miratojnë ndalimin e automjeteve me motorë me djegie në vitin 2035

Parlamenti Evropian e ka miratuar të mërkurën propozimin për ndalimin e shitjes së makinave të reja me motorë me djegie në vitin 2035, duke kërkuar ta forcojnë ...

Sot është Dita Botërore e Mjedisit

Në gjithë botën sot shënohet Dita Botërore e Mjedisit, si një ditë ku kërkohet vetëdijesim i qytetarëve dhe përgjegjësi nga politikanët ...

Aliu: Gjendja me mbeturinat është e rëndë

Në Komisionin për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim është duke raportuar Ministri i Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu.

Ministria e Mjedisit më 2021-ën shqiptoi vetëm 19 gjoba ndaj ndotësve të ambientit me mbeturina të ngurta

Me përbërje nga mbetjet e rërës, betonit, dheut dhe argjilës, mbeturinat e ngurta janë pjesë e listës së ndotësve të ambientit.

Renovimi i shtëpive si zgjidhje afatgjate për të ndihmuar efiçiencën energjetike

Konsorciumi i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm në Kosovës (KOSID) ka publikuar raportin me titull ‘Kah po shkon sistemi energjetik i Kosovës?’.

Raporti i KOSID: Kosova rreth 90% të prodhimit të energjisë ende e bazon në thëngjill

Konsorciumi i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm në Kosovës (KOSID) ka publikuar raportin me titull ‘Kah po shkon sistemi energjetik i Kosovës?’.

KOSID publikon raportin 'Kah po shkon sistemi energjetik i Kosovës?'

Konsorciumi i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm në Kosovës (KOSID) ka publikuar raportin me titull ‘Kah po shkon sistemi energjetik i Kosovës?’.