Postet nga: mbrojtja e ambientit

Dëmtohet pllakata e organizatës që po lufton për mbrojtjen e lumenjve në bjeshkët e Deçanit

Përfaqësues të Organizatës për mbrojtje të ambientit 'Pishtarët' në Deçan kanë raportuar për dëmtim të posterëve që përdoren si fushatë ...

Në mbrojtje të ambientit, me peticion

Një grup i organizatave të shoqërisë civile në Kosovë kanë ndërmarrë një iniciative për nënshkrimin e një peticioni qytetar në mbrojtje të ambientit në Kosovë, në ...

VIDEO: Kur plastika nga mbeturinat kthehet në gjëra të vlefshme

Dy të rinj nga Prishtina kanë nisur të grumbullojnë gjëra të plastikës në deponi të ndryshme për t’i shndërruar në gjëra të vlefshme.

Premtimet e LVV-së për mbrojtjen e ambientit

Kandidatët e Lëvizjes Vetëvendosje Fatmir Mullhaxha Kollçaku dhe Arben Vitia në Debat Pernime u janë përgjigjur pyetjeve konkrete se çfarë ata do të bëjnë ...

Certifikohen 100 ambientalistë për avokimin e çështjeve të ambientit

Me përkrahjen Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë dhe organizimin e BIRN Kosova dhe organizatës ERA, sot në Prishtinë janë certifikuar 100 ambientalistë, të cilët kanë qenë ...

BE anuloi projektin 12 milionësh në Kosovë

Përfaqësuesit e Posaçëm të Zyrës së BE-së në Kosovë,  kanë informuar se iu është dashur të anulojnë një projekt prej 12 milion eurove, për ndërtimin ...

Oda Amerikane mirëpret mos-kalimin e amandamentit për lejimin e importit të veturave më të vjetra se 10 vite

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë e vlerëson si hap pozitiv moskalimin e amandamentit të propozuar në Ligjin Nr. 05/L-132 mbi Automjetet për heqjen e kufizimit mbi importin e ...

Matoshi: Kemi planifikuar 37 milionë për mbrojtjen e ambientit

Fatmir Matoshi ministër i Mjedisit, tha se për këto pak muaj janë duke u angazhuar fuqishëm me ‘Task forcën’ për pastrimin e Kosovës.