Postet nga: Lidhja e Prizrenit

Veprat e Valbona Zherkës kthehen në Kompleksin e Lidhjes së Prizrenit

Dy veprat e artistes të Valbona Zherka, “Qëndresa” dhe “Kullat e Qëndresës”, pas restaurimit, janë kthyer në Kompleksin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit.

Arrestohen 8 persona të mitur, u rrahën mes vete

Policia e Kosovës ka njoftuar se ka arrestuar tetë persona të mitur dje në Prishtinë, në rrugën ‘Lidhja e Prizrenit’, pasi të njëjtit ishin rrahur në mes ...

Shënohet 143 vjetori i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit

Aktivitete të shumta janë organizuar gjatë ditës së sotme në Prizren, më rastin e 143 vjetorit të themelimit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit.

Sot shënohet 143 vjetori i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit

Sot, 143 vjet më parë në Prizren është mbajtur Lidhja Shqiptare e Prizrenit. Për ta shënuar këtë ditë, në qytetin historik shqiptar, do të organizohen një sërë ...

Instituti i Albanologjik i Prishtinës mban tryezën për nacionalizmin shqiptar

“Sfidat e nacionalizmit shqiptar nga Lidhja e Prizrenit e deri më ditët e sotme”, është tema e tryezës shkencore që do të mbahet nesër, më 25 tetor 2018, në ...

Konferencë shkencore në 140 vjetorin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit

“Lidhja shqiptare e Prizrenit” 104 vjet pas, është konferenca shkencore ndërkombëtare e cila do të fillojë sot në nderim të kësaj ngjarje historike.