Postet nga: jusuf buxhovi

Botohet romani ‘Mona’ i shkrimtarit Jusuf Buxhovit 

Nën kujdesin e Shtëpive Botuese “Faik Konica” nga Prishtina dhe “Jalifat” Hustoni (SHBA) ka dalë nga shtypi romani më i ri i shkrimtarit Jusuf Buxhovi, “Mona”. 

Suprimimi i autonomisë: Si e shtyu Millosheviqi rrëshqitjen e Kosovës në luftë

 Votimi për revokimin e autonomisë së Kosovës si krahinë e Jugosllavisë më 23 mars 1989 ishte një moment vendimtar që ngjalli rezistencën politike, ndezi  përplasjet ndëretnike  dhe ...

Botohet ‘Trilogjia gjermane’ nga Jusuf Buxhovi

Shtëpia Botues prizrenase, “Pena” ka botuar ditë më parë kompletin e romaneve - trologjinë e shkrimtari Jusuf Buxhovi, "Trilogjia gjermane".

Buxhovi: Nuk kam deklaruar se UÇK-ja ka vrarë njerëz të LDK-së

Historiani e publicisti Jusuf Buxhovi, tha në një intervistë për Zërin e Amerikës se asnjëherë nuk e ka thënë që Ushtria Çlirimtare e Kosovës, ...

Rëndësia historike e Deklaratës së 2 korrikut 1990

29 vjet më parë deputetët e Kuvendit të atëhershëm të Kosovës votuan Deklaratën Kushtetuese përmes së cilës Kosovën e shpallën njësi ...

Botohet libri për historinë e Maqedonisë së Veriut

Nën kujdesin e Shtëpive botuese ‘Faik Konica” nga Prishtina dhe "Jalifat Publishing" nga Hjustoni i SHBA-ve, është botuar libri - monografi, "Maqedonia nga antika deri te koha jonë" ...

Për një himn me vargje

Rrethanat politike në të cilat u shpall Pavarësia e Kosovës, 11 vjet më parë, më 17 shkurt 2008, ia pamundësuan shtetit më të ri në Evropë që ta ketë himn ...

Promovohen në Prishtinë tri vëllimet e fundit të projektit ‘Kosova’ të Jusuf Buxhovit

Historian dhe publicisti Jusuf  Buxhovi ka promovuar sonte në Prishtinë tri vëllimet e fundit të projekti  historiografik “Kosova”, me të cilat edhe përmbyll projektin mbi historinë e shtetit ...