Postet nga: labinot leposhtica

A po amnistohet korrupsioni me numrin e vogël të aktakuzave nga denoncimet e Auditorit?

Për gjashtë vite me radhë, Zyra Kombëtare e Auditorit denoncoi mbi 300 raste ku dyshohej për korrupsion.

Si po adresohen gjetjet e auditorit nga komunat në rastet kur nuk ka element të veprës penale?

Zyra Kombëtare e Auditorit çdo vit denoncon në Prokurorinë e Shtetit dyshimet për keqpërdorim të detyrës zyrtare nga zyrtarët publikë në institucionet publike të vendit, ...

DIREKT - Korrupsioni pa ndëshkim

Sonte në KallxoPernime po diskutohet mbi gjetjet dhe rekomandimet e Zyrës Kombëtare të Auditorit.

A duhet të shtohet numri i anëtarëve të Komisionit të Pavarur për Media?

Projektligji për Komisionin e Pavarur për Media, i cili është proceduar së fundmi në Kuvendin e Kosovës nga Zyra e kryeministrit, parasheh shtimin e anëtarëve ...

Leposhtica: ZKM do të duhej të kishte fushatë informuese për projektligjin për KPM-në, reagimi i AGK-së dhe KMSHK-së i vonuar

Koordinatori i zyrës ligjore të Rrjetit Ballkanik të Gazetarisë Hulumtese (BIRN Kosova), Labinot Leposhtica, ka thënë se reagimi i Asociaconit të Gazetarëve të Kosovës dhe Kë...

A është sulm mbi mediat projektligji për KPM-në, flet deputeti i Vetëvendosjes

Në fund të vitit 2023, Qeveria që drejtohet nga Albin Kurti ka dorëzuar në Kuvendin e Kosovës projektligjin për Komisionin e Pavarur të Mediave. Njëra prej ndryshimeve ...

A e respektuan gazetarët kodin e etikës gjatë raportimit për vrasjen në Podujevë?

Të dhëna të ndryshme personale, duke filluar nga emrat, mbiemrat, shkollimi, vendi ku jetojnë e deri te masat ndëshkuese me të cilat mund të ishin përballur dy ...

Dosja e Podujevës dhe privatësia - LIVE

Në emisionin "Kallxo Përnime" po transmetohet debati për vrasjen në Podujevë të një të riu, si dhe publikimin e të dhënave konfidenciale për të miturit që ...