Postet nga: Hilmi Jashari

(VIDEO) Marsh me maska për një mjedis të sigurt dhe të shëndetshëm

Me maska dhe moto “Çohu për të drejtat e njeriut” dhjetëra njerëz kanë marshuar në sheshet kryesore të Prishtinës në Ditën Ndërkombëtare pë...

Avokati i Popullit: Zbulimi i  videove nga burgu i Deharit, shkelje e etikës profesionale

Videot që qarkulluan në media nga Qendra e Paraburgimit në Prizren në ditën kur vdiq aktivisti Astrit Dehari po cilësohet shkelje e rëndë nga Avokati i Popullit.

“Kush po e vret drejtësinë”, sonte në Jeta në Kosovë

Rastet më misterioze dhe më të përfolura të vdekjeve në Kosovë si pasojë e neglizhencës shtetërore do të diskutohen sonte në “Jeta në Kosovë”.

Kosova dhe Zvicra me memorandum bashkëpunimi për parandalim të torturës

Institucioni i Avokatit të Popullit, ambasadori i Zvicrës në Kosovë, Jean-Hubert Lebet, Alberto Acheman, kryesuesi i Komisionit Kombëtar Zviceran për Parandalim të Torturës, dhe Sandra Imhof, ...

Avokati i Popullit: Bojkoti i avokatëve është shkelje e Konventës europiane për të drejtat të njeriut

Avokati i Popullit, Hilmi Jashari, në një bisedë për KALLXO.com ka thënë se bojkoti i avokatëve është shkelje e nenit 6 të Konventës europiane për ...

Puna e Kuvendit, vetëm 6 për qind mbikëqyrje e qeverisë

Kuvendi i Kosovës në masë të madhe ushtron mandatin e tij për miratimin e ligjeve, ndërsa vetëm pak atë të mbikëqyrjes së punës së ...

Të drejtat e njeriut në Kosovë: Hendeku mes shkronjave në Kushtetutë dhe praktikës (FOTO)

Me moton ‘Çohu për të drejtat e njeriut’ është shënuar Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut, me një aktivitet të organizuar nga Avokati i Popullit, ...

Avokati i Popullit: Problemi numër 1 i të rinjve në Kosovë është droga

Avokati i Popullit, Hilmi Jashari ka paraqitur raportin vjetor të institucionit që ai drejton, i cili ka thënë se mos funksionimi i sistemit gjyqësor ka qenë ankesa kryesore ...