Postet nga: hidrocentrale

Osmani padinë dhe kërcënimet ndaj përfaqësueses së OJQ-së 'Pishtarët' e quan kanosje të lirisë së shprehjes

Kryetarja  e Kuvendit, Vjosa Osmani ka thënë kërcënimet dhe paditë që po i bëhen përfaqëueses së OJQ “Pishtarët” dhe aktivistëve mjedisorë nga ...

Këmbëngulja e aktivistëve, sërish rrjedh ujë në lumin në bjeshkët e Deçanit

Organizata joqeveritare “ Pishtarët”, e cila po avokon për të mos e dëmtuar rrjedhën e lumenjve nga bjeshkët e Deçanit, ka njoftuar se lumit i ë...

Shoqëria civile kërkon pezullimin e punimeve për ndërtimin e hidrocentraleve

Disa organizata të shoqërisë civile të koalicionit Pro Open kanë reaguar pas vendimit të ministrisë së Tregtisë për shfuqizimin e vendimit për pezullimin e ndërtimeve të ...

Ministria e Tregtisë shfuqizon vendimin për pezullimin e ndërtimit të hidrocentraleve

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi ka nënshkruar vendimin përmes të cilit ka shfuqizuar urdhëresën e mëparshëm të këtij dikasteri, ku ndaloheshin ...

Pezullohen ndërtimet e të gjitha hidrocentraleve deri në kalimin e pandemisë

Ministria e Ekonomisë, Punësimit, Tregtisë, Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Investimeve Strategjike (MEPTINIS) sot ka urdhëruar ndaljen e të gjitha punimeve ndërtimore që ndikojnë në burimet ujore.

Shoqata e Energjisë së Ripërtërishme kërkon të mos ndalohen ndërtimet e hidrocentraleve

Sipas Shoqatës së Energjisë së Ripërtërishme, SHERK, përmes një letre drejtuar kryeministër i Republikës së Kosovës Albin Kurtit dhe ministrit të Infrastrukturës ...

Degradimin e lumenjve nga ndërtimet e hidrocentraleve në Lepenc nuk i ndal as pandemia - VIDEO

Në rrjetin social në Facebook është krijuar një grup për mbrojtjen e lumit Lepenc. Emri i grupit është “Grupi për mbrojtjen e lumit në BREZOVICË” dhe në kë...

Ish-drejtori i KEK-ut flet pas aktakuzës së ngritur për faljen e hidrocentraleve

Prokuroria Speciale sot ka ngritur aktakuzë ndaj ish-ministrave të “Qeverisë Thaçi 2”, Besim Beqaj, Mimoza Kusari, Dardan Gashi, Nenad Rashiq, ndaj ish-drejtorit të KEK-ut, Arben Gjuka, dhe 14 personave të tjerë ...