Postet nga: hidrocentrale

Degradimin e lumenjve nga ndërtimet e hidrocentraleve në Lepenc nuk i ndal as pandemia - VIDEO

Në rrjetin social në Facebook është krijuar një grup për mbrojtjen e lumit Lepenc. Emri i grupit është “Grupi për mbrojtjen e lumit në BREZOVICË” dhe në kë...

Ish-drejtori i KEK-ut flet pas aktakuzës së ngritur për faljen e hidrocentraleve

Prokuroria Speciale sot ka ngritur aktakuzë ndaj ish-ministrave të “Qeverisë Thaçi 2”, Besim Beqaj, Mimoza Kusari, Dardan Gashi, Nenad Rashiq, ndaj ish-drejtorit të KEK-ut, Arben Gjuka, dhe 14 personave të tjerë ...

Përmbyten arat e banorëve të Bitisë së Poshtme shkaku i ndërtimit të hidrocentralit

Dalja nga shtrati e lumit Lepenc ka dëmtuar shumë ara me mjedra të banorëve të Bitisë së Poshtme të Shtërpcës.

Shtërpcë, banorët protestojnë sërish në mbrojtje të lumit

Banorët e fshatit Biti e Poshtme të Shtërpcës kanë protestuar përsëri kundër ndërtimit të hidrocentraleve të vogla përgjatë lumit Lepenc.

Lumi i fundit i egër në Evropë po rrezikohet nga digat

Nën një pemë të gjerë afër kufirit të Shqipërisë me Greqinë, Jorgji Ilia mbush një enë me ujë në një prej burimeve të shumta të lumit Vjosa.

MMPH: Nuk jemi duke shqyrtuar dokumentacione për pajisje me leje të reja për hidrocentrale

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor përmes një komunikate ka dhënë informacione rreth hidrocentraleve në Kosovë.

Prizren, sulmohen vullnetarët e peticionit kundër ndërtimit të hidrocentraleve

Në sheshin Shatërvan në Prizren, sot janë sulmuar vullnetaret të cilat po mbledhin nënshkrimet për peticionin kundër hidrocentraleve.

Shkatërrimi i lumit Lepenc nga hidrocentralet e vogla

Lumenjtë më të mëdhenj të Kosovës janë duke u shkatërruar në emër të energjisë së ripërtëritshme.