Postet nga: Gratë dhe prona

Vetëm 35 nga 1 mijë e 304 gratë e pushtetarëve kanë pronë

Hulumtimi i fundit i BIRN-it tregon se vetëm 35 nga 1.304 zyrtarë të lartë të Kosovës posedojnë pronë të regjistruar në emër të përbashkët me bashkëshorte.

Me mendje te ligjet e me shpresë te Kodi

Pakoja e projektligjeve që prekin të drejtat e grave në pronë, ishte parë dhe shpresuar si një nga faktorët kryesorë që do t’i japin shtytje të drejtave të ...

Asnjë gjyqtar i Gjykatës Supreme nuk ka pronë të përbashkët me grua

Në kuadër të projektit për avancimin e të drejtave pronësore, Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese (BIRN) janë  duke realizuar një hulumtim në lidhje me regjistrimin e ...

Projektligji që prek të drejtat e grave në pronë kalon pengesën e fundit në Komision

Kur kanë kaluar më shumë se dy vjet nga koha kur ishte sponsorizuar njëri nga projektligjet bazike që prek të drejtat e grave në pronë po shkon drejt finalizimit.

Projektligji për Noterinë dhe të drejtat e grave në pronë

Noteria si një sistem i ri në Kosovë për realizimin e marrëdhënieve juridike ndonëse ka sjellë risi dhe efikasitet, sidomos në çështjet e realizimit të të ...

Motra padit vëllanë për pronën e babait

Në Gjykatën Themelore të Mitrovicës ka dështuar të mbahet seanca në rastin ku i paditur është Hysamedin Peci.

Dëgjim Publik për Pakon e Ligjeve që Garantojnë të Drejtat Pronësore

Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e Agjencisë Kundër Korrupsionit, do të mbajë dëgjim publik.

Tahiri: 62% e Qytetarëve Nuk Kanë Dëgjuar për Gratë që Trashëgojnë Pronë

Në tryezën për të drejtat e grave në pronë dhe dhunën gjinore, të organizuar nga OJQ “POLIS”, u tha se mungon vetëdijesimi i qytetarëve pë...