Postet nga: edi gusia

Hulumtimi “Radio Televizioni i Burrave”, reagon kryeshefja e Agjencisë për Barazi Gjinore

Kryeshefja e Agjencisë për Barazi Gjinore, Edi Gusia, ka reaguar pas publikimit të hulumtimit ekskluziv të KALLXO.com “Radio Televizioni i Burrave”, mbi diskriminimin e tri grave në konkurset ...

Pse vajzat në Kosovë heqin dorë nga trashëgimia në pronën e familjes?

Edi Gusia nga Agjencia për Barazi Gjinore, në emisionin “Kallxo Përnime”, ku sonte po diskutohet për qasjen e grave në prona, ka thënë se gratë dhe ...

Më 2022, mbi 4 mijë çifte e kanë regjistruar pronën në emër të dy bashkëshortëve

Edi Gusia nga Agjencia për Barazi Gjinore ka thënë se numri i grave që trashëgojnë pronën është shumë i vogël.

Kurti: Pabarazia është krijuar nga burrat

Agjencia për Barazi Gjinore me rastin e 8 marsit ka organizuar një diskutim, në të cilin ka marrë pjesë edhe shefi i ekzekutivit, Albin Kurti.

Hoti: Dhuna ndaj gruas duhet të çrrënjoset

Kryeministri Avdullah Hoti ka thënë se dhuna ndaj gruas është një fenomen që duhet të çrrënjoset. Sipas tij është e rëndësishme që gratë të kenë trajnimin ...

Qeveria ia vazhdon mandatin kryeshefes së Agjencisë për Barazi Gjinore

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e 25 ka marrë vendim për tia vazhduar edhe për tri vite mandatin Kryeshefes Ekzekutive të Agjencisë për Barazi Gjinore, Edi Gusia.

Gërxhaliu-Krasniqi: Barazia Gjinore Është Kategori Kushtetuese

Gjyqtarja e Gjykatës Kushtetuese, Selvete Gërxhaliu-Krasniqi ka thënë se barazia gjinore është kategori kushtetuese dhe obligim i të gjitha institucioneve të Republikës së Kosovës.