Postet nga: 8 marsi

VIDEO - Me ushtaret e Shqipërisë

Olta Xhaçka, Ministre e Mbrojtjes në Republikën e Shqipërisë, ka festuar sot festën e 8 Marsit së bashku me gratë dhe vajzat e Forcës Tokësore.

A mund ta përqafojë Kosova një feminizëm për 99 përqindshin?

Lëvizja feministe në Kosovë ka përjetuar një ringjallje, por mbetet për t'u parë nëse është gati t’i bashkohet përpjekjeve globale e ta ndryshojë të...

Në Spanjë, 8 Marsi shënohet me greva dhe protesta

Gratë spanjolle iu bashkuan miliona grave nga mbarë bota të cilat këtë ditë e shënojnë duke kundërshtuar dhunën, pabarazinë dhe dallimin në paga.

Avokati i Popullit: Eliminimi i diskriminimit të gruas, të jetë prioritet për organet shtetërore

Avokati i Popullit thekson se parimi i shtetit të së drejtës, si parim themelor i Kushtetutës dhe Konventës për Eliminimin e të gjitha Formave të Diskriminimit ...

8 Marsi ‘festohet’ me protesta në Kosovë

Me moton “Marshojmë, s’festojmë” qindra mijëra gra e burra kanë protestuar sot në disa prej komunave të vendit.

Vetëvendosje me aksion pranë Ministrisë së Kulturës për Ditën e Gruas

Aktivistë të Lëvizjes Vetëvendosje kanë organizuar një aksion simbolik pranë Ministrsë së Kulturës, për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Gruas.

(FOTO)Kamenica uron 8 marsin me mbishkrime interesante në drunj

Nëpër disa drunj në qytetin e Kamenicës janë vendosur disa pankarta me mbishkrime me rastin e 8 marsit, duke u kërkuar barazi çdo ditë për gratë.

'8 Marsi' i Kadri Veselit me ish-ushtaret e UÇK-së

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, ka pritur në zyrën e tij, ish ushtaret e UÇK-së me rastin e 8 marsit.