Postet nga: Gratë dhe prona

Zvarritja e Ligjeve Dëmtoi Gratë në Realizimin e të Drejtave Pronësore

Zvarritja e tri ligjeve bazike që rregullojnë barazinë gjinore në të drejtat pronësore, Ligji për Noterinë, ai për Trashëgiminë dhe Ligji për Procedurën Jokontestimore, ...

Bie Numri i Pronave të Regjistruara në Emër të Dy Bashkëshortëve

Shumë komuna kanë pasur ulje të numrit të çifteve të cilat e kanë regjistruar pronën në emër të përbashkët, tregojnë të dhënat statistikore të organizatë...

Propozohen Ndryshime Ligjore për të Mbështetur Gratë në Trashëgimi

Propozohen Ndryshime Ligjore për të Mbështetur Gratë në Trashëgimi

Ndërkohë që fjalën e saj e nisi me kritika për ata që munguan në dëgjimin publik të organizuar nga Komisioni parlamentar për Legjislacion lidhur me ...

12 Vjet në Kërkim të Drejtësisë për Shtëpinë

Shukrije dhe Zeqir Berisha së bashku ishin nga viti 1986 deri në vitin 2003 kur Zeqiri ndërroi jetë. Vdekja e bashkëshortit është moment i dhimbshëm veçanërisht kur ç...

Delawie Trimëron Gratë me Fjalë të Obama-s

Delawie Trimëron Gratë me Fjalë të Obama-s

Ambasadori amerikan Greg Delawie përdori fjalë të Presidentit Barack Obama për të nxitur institucionet kosovare që gratë të trajtohen si duhet.

Hoxha: Gra, Mos Hiqni Dorë nga Prona!

Hoxha: Gra, Mos Hiqni Dorë nga Prona!

Ministrja e Drejtësisë Dhurata Hoxha në konferencën për të drejtat pronësore të grave u bëri thirrje atyre të marrin trashëgiminë që u takon

Gratë Ende Kanë Frikë të Kërkojnë Trashëgiminë

Ajo ka mbushur 70 vjeçe tani, por për vite ka jetuar ose me shoqërinë – ose kur ka mundur ta përballojë – ka marrë me qira apartamente.

Vajza i Del Krah Nënës në Gjyqin për Pronën

Zyrafete Huskaj përmes padisë po kërkon nga ish-burri i saj, Hasan Huskaj, njohjen e të drejtës në pronësi për shtëpinë në fshatin Lubeniq.