Postet nga: Femijet e rikthyer

Nxënësit e kthyer nga luftërat e huaja, dallimet fshat-qytet në aktivitetet kulturore dhe sportive

Infrastruktura e shkollave dhe hapësirave publike në Kosovë ende është larg standardeve për të garantuar aktivitete për të risocializuar fëmijët të cilët kanë probleme ...

Modeli i Prishtinës në risocializimin e fëmijëve të rikthyer nga lufta

Në vitin 2019 në Kosovë ishin kthyer 74 fëmijë nga zonat e luftës në Siri dhe Irak.

Më pak se 10% e mësuesve të Kosovës janë të informuar për procesin e ri-atdhesimit dhe ri-integrimit

Nga gjithsej 23 mijë e 173 mësimdhënës në të gjithë Kosovën, 2 mijë e 859 prej tyre, përfshirë edhe stafin mbështetës kanë qenë pjesë e seancave informuese ...

Modeli i ri-integrimi nga Hani i Elezit

Tre fëmijë që dikur jetonin në një zonë të luftë dhe nuk kishin marrë asnjë mësim në gjuhën shqipe sot janë kyçur në sistemin e më...

Ministria e Punëve të Brendshme shtyen aktivitetet me të rikthyerit nga luftërat e huaja

110 kosovarë në mesin e tyre 74 fëmijë, 32 gra, e të tjerët burra janë rikthyer nga zonat e luftës në Siri e Irak.

Takimi i mësuesit me fëmijët Kosovarë të kthyer nga Siria e Iraku

Ikja nga kampi në kamp, rreziku për mbijetesë, bombat, granatat, armët e tanket, nuk ua kanë humbur fëmijëve të rikthyer ndjesinë për të dhënë ...

Çfarë do të ndodh me fëmijët e rikthyer nga Siria nëse nënat e tyre përfundojnë në burg? VIDEO

Në emisionin e së premtes të “Drejtësia në Kosovë” u transmetua reportazhi për të rikthyerit dhe sfidat e tyre në risocializim.

Zyrtarja për ri-integrim: Aktivitetet për fëmijët e rikthyer nuk kanë përfunduar

Në emisionin “Drejtësia në Kosovë”, këtë javë u transmetua reportazhi për të rikthyerit dhe sfidat e tyre në risocializim.