Postet nga: Arsimi në Kosovë

Takimi i mësuesit me fëmijët Kosovarë të kthyer nga Siria e Iraku

Ikja nga kampi në kamp, rreziku për mbijetesë, bombat, granatat, armët e tanket, nuk ua kanë humbur fëmijëve të rikthyer ndjesinë për të dhënë ...

​Vjosa Osmani: Arsimi, prioritet i lartë

Kandidatja e Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK) për kryeministre, Vjosa Osmani, në prezantimin e programit të saj në fushën e arsimit, tha sot se arsimi do të ...

Një test ‘PISA’ për arsimtarët

Varësisht se a është nga natyra pesimist apo optimist, drejtuesi i ardhshëm i Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë mund ta zgjedhë njërin apo tjetrin nga ...

Alternativa: MASHT-i dhe SBASHK-u të mos i përdorin fëmijët për betejat e tyre politike

Partia “Alternativa”, ka mbajur sot një konferencë për media ku kanë prezantuar qëndrimet e tyre për gjendjen në sektorin e arsimit në Kosovë.

MAShT ankohet për sulme dhe rrjedhje dokumentesh në rrjete sociale

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë në një komunikatë për media ka deklaruar se kjo ministri “është kthyer në një arenë sulmesh, shantazhesh, presionesh e çka jo tjetë...

Sfidat në Arsimin e Lartë në Kosovë dhe Shqipëri

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë në Kosovë, Shyqiri Bytyçi, ka njoftuar se sot ka marrë pjesë në panelin e diskutimit me temën “Sfidat në Arsimin e ...

USAID po identifikon fushat arsimore në Kosovë që kanë nevojë për ndihmë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi ka pritur sot në takim të përbashkët përfaqësuesit e USAID-it dhe UNDP-së, me të cilët ka ...

Çfarë u Realizua nga Strategjia Milionëshe për Arsim?

Sistemi i Arsimit në Kosovë nuk ka pasur progres substancial siç ishte parapraë në Planin Strategjik për Arsimin në Kosovë.