Postet nga: deradikalizimi

Publikohet raporti për kërcënimet e reja të ekstremizmit të dhunshëm në Kosovë

Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS), bën sot publikimin e Edicionit Special të Barometrit Kosovar për Studime të Sigurisë “Perceptimet e qytetarëve për kë...

Dështimi në deradikalizim

Të premten, emisioni “Drejtësia në Kosovë” transmetoi reportazhin për të riun nga Bajinca e Drenasit i cili është arrestuar me dyshimin se ka kërcënuar në rrjetet ...

Foto Ilustrim

Integrimi i vështirë në shoqëri i ‘luftëtarëve të huaj’

Autoritetet në Kosovë ende nuk kanë hartuar një program që ndërlidhet me ri-integrimin dhe ri-socializmin e personave të cilët kanë vuajtur dënimin për pjesëmarrje në ...

Veseli: Kosova, partner i besuar në koalicionin global kundër terrorizmit

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, sot, në tryezën për ekstremizmin e dhunshëm dhe kthimin e luftëtarëve të huaj, që ...

AKI verifikon imamët për deradikalizimin në burgje

Ministria e Drejtësisë e Qeverisë së Kosovës ka dërguar për verifikim në Agjencinë e Kosovës për Inteligjencë, listën me emrat e imamëve ...

Këta janë imamët që do të ligjërojnë në burgjet e Kosovës

Dy ditë më parë Ministria e Drejtësisë dhe Bashkësia Islame e Kosovës (BIK) kanë nënshkruar një memorandum të bashkëpunimit, i cili i angazhon 20 imamë që ...

Kosova lufton radikalizmin në burgje me 20 imamë

Ministria e Drejtësisë dhe Bashkësia Islame e Kosovës (BIK) nënshkruan sot një memorandum mirëkuptimi i cili i angazhon 20 imamë që të mbajnë ligjërata fetare ...

Hoxhallarët do të Ligjërojnë në Burgjet e Kosovës

Rreth 150 persona të kthyer nga zonat e luftës në Siri e Irak, po vuajnë dënimet në burgjet e Kosovës.