Postet nga: artefaktet

Deklarohet kompania serbe pas dyshimeve për kontrabandim të artefakteve gjatë restaurimit të Kalasë së Novobërdës

Kompania beogradase “Koto”, që ka kryer punimet për restaurimin e Kalasë së Novobërdës, është deklaruar rreth dyshimeve për kontrabandim të artefakteve gjatë restaurimit të kalasë.

Dyshimet për vjedhje të artefakteve në Novobërdë, autorët serbë e bazojnë punimin e tyre në gjetjet e 2015-ës

Gjatë vitit 2015 dhe 2016 në Kalanë e Novobërdës janë kryer punim për restaurim - konservimin e kësaj kalaje. Punimet janë kryer si mos më keq nga firma ...

Muzeu Kombëtar pasurohet me artefakte nga jeta dhe veprimtaria e Adem Demaçit

Rroba, kapela e gjësende të tjera, të cilat i takonin Adem Demaçit, i janë dhuruar sot Muzeut Kombëtar të Kosovës.

Ekspertët: Kthimi i artefakteve nuk duhet të përfshihet në dialog, duhet të jetë i pakushtëzuar 

Çështja e kthimit të artefakteve arkeologjike dhe etnologjike të Muzeut Kombëtar të Kosovës, të cilat nga viti 1999 mbahen në Beograd, nuk duhet të futet në agjendën e ...

Lufta për artefaktet e Kosovës

Muzeu Kombëtar i Kosovës i ka dokumentet e nënshkruara nga autoritetet serbe për marrjen, në fund të viteve të 90-ta, të eksponateve arkeologjike dhe etnologjike, pë...

Ministri Çeku parasheh mundësinë për padi ndaj Serbisë për moskthimin e artefakteve

Ministri i Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, në mesin e hapave që planifikon t’i ndërmarrë për kthimin e artefakteve etnografike dhe arkeologjike në ...

Trashëgimia kulturore e Prizrenit me rrethinë e ekspozuar në Kala - VIDEO