Postet nga: artefaktet

Kosova pa përgjigje rreth kthimit të thesarit arkeologjik dhe etnologjik që mbahen në Serbi

Mbi 1,200 artefakte etnologjike dhe arkeologjike të Kosovës që nga viti 1999 mbahen në Serbi. Këto artefakte mbahen në dy muze në Beograd.

Ekspozita ‘Return us home’, si thirrje për kthimin e artefakteve që mbahen në Serbi 

Aktivitetet për shënimin e 18 majit, Ditës Ndërkombëtare të Muzeve janë mbyllur sonte me hapjen e ekspozitës, “Return us home” (Na ktheni në shtëpi), ...

Dyshime për vjedhjen në Kalanë e Novobërdës, institucionet në kërkim të ‘hajdutit’ që dërgoi artefaktet në Serbi

Institucione kosovare janë vënë në kërkim të “hajdutit” që mori dhe dërgoi në Serbi artefakte të gjetura gjatë restaurimit të Kalasë së Novobërdës, në 2015 dhe 2016.

Digjitalizohet Muzeu i Mitrovicës

Tani e tutje vizitat në Muzeun e Qytetit të Mitrovicës mund të bëhen edhe në mënyrë virtuale.

Deklarohet kompania serbe pas dyshimeve për kontrabandim të artefakteve gjatë restaurimit të Kalasë së Novobërdës

Kompania beogradase “Koto”, që ka kryer punimet për restaurimin e Kalasë së Novobërdës, është deklaruar rreth dyshimeve për kontrabandim të artefakteve gjatë restaurimit të kalasë.

Dyshimet për vjedhje të artefakteve në Novobërdë, autorët serbë e bazojnë punimin e tyre në gjetjet e 2015-ës

Gjatë vitit 2015 dhe 2016 në Kalanë e Novobërdës janë kryer punim për restaurim - konservimin e kësaj kalaje. Punimet janë kryer si mos më keq nga firma ...

Muzeu Kombëtar pasurohet me artefakte nga jeta dhe veprimtaria e Adem Demaçit

Rroba, kapela e gjësende të tjera, të cilat i takonin Adem Demaçit, i janë dhuruar sot Muzeut Kombëtar të Kosovës.

Ekspertët: Kthimi i artefakteve nuk duhet të përfshihet në dialog, duhet të jetë i pakushtëzuar 

Çështja e kthimit të artefakteve arkeologjike dhe etnologjike të Muzeut Kombëtar të Kosovës, të cilat nga viti 1999 mbahen në Beograd, nuk duhet të futet në agjendën e ...