Postet nga: art

Artistja e re pikturon ikonën botërore para Teatrit Kombëtar

Piktura e artistit të famshëm botëror Pablo Picasso e quajtur “Guernika”, përpos që zë vendin në Pavijonin e Spanjës, tashmë ajo ka bërë vend edhe ...

Një copëz iluzioni në Prishtinë, përmes artit shumëdimensional

Një vepër e artit iluzionar ka përfshirë trupin e një lisi në parkun e Tokbashqes në Prishtinë.

Thyerja e 'zymtësisë' të nënkalimeve në Prishtinë përmes gërshetimit të ngjyrave

Llojllojshmëri ngjyrash kanë përfshirë disa nga nënkalimet “monotone” të kryeqytetit, në të cilat brenda ditës kalojnë me qindra qytetarë.

Piktura e Mimoza Rracit, “vizë” e Kosovës në botë

Jo rrallë, arti e artistët e Kosovës arrijnë të kalojnë kufijtë shtetëror dhe të thyejnë barrierat diplomatike mes shteteve e kontinenteve.

Lipjan, punohet murali që promovon të drejtat e njeriut

Në bibliotekën e qytetit të Lipjanit sot është punuar një mural i cili përçon mesazhin për luftimin e stereotipeve dhe paragjykimeve ndaj komuniteteve Romë, Ashkali dhe ...

Bartje skandaloze e një vepre arti nga Akademia e Shkencave dhe e Arteve (FOTO)

Makina zyrtare e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës është parë sot në Prishtinë duke transportuar një vepër arti në mënyrë skandaloze.

Vdes Christo, artisti bullgar i artit bashkëkohor

Christo, artisti i famshëm bashkëkohor me origjinë bullgare i cili njihet për instalacionet e tij në mbështjelljen e jashtme të ndërtesave historike, urave dhe hapë...

Komuna e Prishtinës fillon punimet për Strehimoren e Artit

Komuna e Prishtinës ka nisur renovimin e hapësirave të Strehimores në Lagjen “Bregu i Diellit” për ta shndërruar në galeri të artit.