Postet nga: art

Takimi i këngëtares Rita Orës me kryeministrin Albin Kurtin, 27.11. 2023. Foto: Zyra e Kryeministrit

Plane për bashkëpunim në muzikë e film, çaste nga takimi i Albin Kurtit me Rita Orën

Datëlindja e 33-të, këngëtaren nga Kosova me famë botërore, Rita Ora e gjeti në Prishtinën me borë.

Doruntina Kastrati do të përfaqësojë Kosovën në Bienalen e Venedikut në 2024

Artistja Doruntina Kastrati do të përfaqësojë Kosovën në Bienalen e Venedikut 2024.

Nënshkruhet marrëveshja për programin kreativ në mes të Kosovës dhe SHBA-ve

Është nënshkruar sot në Komunën e Prishtinës marrëveshja për programin e shkëmbimeve kreative në mes të Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikë...

Ministria e Kulturës publikon listën paraprake të projekteve të përzgjedhura kulturore

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve ka publikuar listën paraprake të fituesve nga thirrja për mbështetje të projekt-propozimeve kulturore për vitin 2022, në art dhe trashë...

Mbi 300 projekte kulturore kërkojnë mbështetjen e Ministrisë së Kulturës për vitin 2022

Mbi 300 projekt-propozime kanë aplikuar në thirrjen e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit për mbështetje të projekteve kulturore për 2022, në art dhe në trashëgimi Kulturore.

Ankesa të shumta lidhur me thirrjen e MKRS-së për mbështetje të projekteve kulturore

Krijues dhe njohës të zhvillimeve kulturore në vend ka dalë me kritika të shumta lidhur me thirrjen e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit për mbështetje ...

Arti me fije pambuku (FOTO)

"Makrame" quhet një lloj i veçantë i tekstilit, në të cilin po e praktikon thurjen një 18-vjeçare nga Prishtina.

18-vjeçarja nga Skenderaj do të përfaqësoj Kosovën në Kampionatin Evropian

18-vjeçarja nga Skenderaj, Liridona Hyseni do të përfaqësoj Kosovën në Kampionatin Evropian në fushën e artit figurativ.