Postet nga: art

18-vjeçarja nga Skenderaj do të përfaqësoj Kosovën në Kampionatin Evropian

18-vjeçarja nga Skenderaj, Liridona Hyseni do të përfaqësoj Kosovën në Kampionatin Evropian në fushën e artit figurativ. 

Arti nga pena e talentit nga Gjakova

Ka qenë në klasën e dhjetë kur Erion Sylemetaj nga Gjakova hapi ekspozitën e tij të parë me piktura.

Ministria e Kulturës ka hapur thirrje për mbështetje të projekteve kulturore

Ministria e Kulturës ka hapur thirrje për mbështetje të projekteve të organizatave joqeveritare dhe individëve nga fusha e kulturës, artit dhe të trashëgimisë kulturore.

Art me shkopinj dhëmbësh

Këto ndërtime mahitëse janë punë e artistit nga Virgjinia e SHBA-ve, Bob Morehead. Ky artist është autodidakt, ndërkaq me këtë art merret që 40 vite.

Pikturat e 'mbijetesës'

Ngjyrat që ia pasqyrojnë ndjenjat, artistja Dafina Jahja-Shabani mundohet t’i shpërfaq në copa letre. Piktura prej të cilave mbijeton, në të cilat mbizotërojnë motive të mbijetesës, ...

(VIDEO) Art përmes riciklimit

Thirrje për mbështetje financiare për art në hapësirat publike të Prishtinës

Drejtoria e Kulturës në Komunën e Prishtinës ka hapur thirrje publike për mbështetje financiare për “Art në Hapësira Publike”.

'Politika' e mbishkrimeve shoqërore kundër 'politikave' shtetërore

Përmes mbishkrimeve (grafiteve) nëpër pjesë të frekuentuara të qyteteve, shpesh ngritet zëri ndaj gjendjes politike, dhunës ndaj grave, krizës ekonomike, vdekjeve të pashpjegueshme politike ...