Ilustrim

Petrit Kllokoqi fton gastronomët të pajisen me Arkë Fiskale prej 9.99 euro

Nismës për ta përmbyllur procesin e fiskalizimit i është bashkuar edhe Petrit Kllokoqi, nga Shoqata e Gastronomëve. Në një postim të bërë, Kllokoqi u bënë thirrje të gjitha bizneseve që merren me gastronomi që t’i blejnë Arkat Fiskale prej 9.99 euro, meqë ky është cmimi më i lirë për të punuar në formalitet.

Petrit Kllokoqi, me këtë veprim po ndjek hapat e aktorit Vedat Bajrami dhe emrave të tjerë, të cilët vullnetarisht kanë marrë nismën që të kontribuojnë në ekonominë e vendit, duke u fiskalizuar. Aktori i njohur Bajrami, pro bono u bë pjesë e kampanjës për kompaninë Enternet, e cila në tregun e Kosovës, po ofron Arka Fiskale me 9.99 euro në muaj, duke përfshirë 4 vite kontrollë teknike dhe abonim dhe 1 vit garancion.

Në postimin e tij, Kllokoqi ka përmendur vështirësitë e krijuara me situatën pandemike dhe mungesën e përkrahjes së mjaftueshme nga Institucionet e vendit. Nisur nga kjo, për kreun e Gastronomëve, kjo shoqatë duhet të mobiliziohet që t’i krijojë vetës kushte më të mira të punës dhe mundësi më shumë për të bërë biznes, e kjo duhet të nis me fiskalizim të të gjitha bizneseve që merren me këtë fushë, duke e cilësuar si sektorin e dytë (jo zyrtarisht) të punësimit në vend.

“Nëse pak jeni matematicient, ne po blejmë me 18% e po shesim me 8% është turp të mos kalojmë 100% në formalitet. Nuk duhet ta bëni vetëm për shtetin, duhet ta bëjmë për vetën tonë, për të ardhmën tonë! Duke u formalizuar ne, ndryshe na shikon shteti dhe gjithë populli, KUR jemi ndër taksapaguesit më të mëdhenjë, nuk është më si dikur kur na bëhej padrejtësi me arkat fiskale, tani mund t’i bleni ato 9.90 Euro me ofertë mujore”, ka thënë Petrit Kllokoqi duke u bërë thirrje të gjithëve që të pajisen me Arkë Fiskale, pasi sipas tij, duke kaluar në formalitet mund të marim kredi të mëdha që t’i realizojmë ëndërrat tona për zhvillim dhe po ashtu ky sektor pas fiskalizimit ulë një kosto të panevojshme, e cila askund në botë nuk ekziston (bllogerin ose kontrolluesin) sepse kur paraqesim 100%, ska si të zhduket stoku jonë dhe kësisoj rritet transparenca.

“Më lehtë merrini viza, e më lehtë paguani me kartela kudo në botë. Duke paguar 5% taksën e punëtorit ne, e 5% ai te veten ne i’u krijojmë punëtorëve tanë një të ardhme më të mirë, pension e gjithçka tjetër” ka thënë Kllokoqi duke bërë thirrje që të gjithë së bashku të ndihmojmë njëri-tjetrin të ndihmojmë Kosovën e të ndihmojmë edhe veten.

Madje për ta dëshmuar vendosshmërinë e tij në këtë proces Kllokoqi ka thënë se në restoranin e tij, të gjithë ata që nuk marrin kupon fikal, kanë të drejtë të mos paguajnë.

“Bashkë i’a dalim” përfundon thirrja e kreut të Gastronomëve Petrit Kllokoqi për këtë sektor, që të pajisen me Arkë Fiskale, tani që cmimi i saj është për vetëm 9.99 euro në muaj.

 Link i cili eshte bere positmi  nga perfaqesuesi i shoqates se Gastronomëve