Postet nga: zgjedhjet ne maqedoni te veriut

43 komuna do të jenë në balotazh në Maqedoninë e Veriut

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve në Maqedoninë e Veriut ka publikuar rezultatet fillestare të zgjedhjeve lokale që u mbajtën dje.

OSBE/ODIHR: Zgjedhjet në Maqedoninë e Veriut të qeta, por me probleme teknike

Misioni i OSBE/ODIHR, zgjedhjet lokale të 17 tetorit në Maqedoninë e Veriut, i ka vlerësuar kryesisht të qeta dhe demokratike, por ka regjistruar edhe probleme gjatë votimit, kryesisht me ...

Mbi 30 deputetë shqiptarë në Kuvendin e ri të Maqedonisë së Veriut

Në bazë të rezultateve të Komisionit Shtetërore të Zgjedhjeve, zgjedhjet e 15 korrikut në Maqedoninë e Veriut, kanë prodhuar më shumë se 30 deputetë shqiptarë.

Partitë shqiptare diktojnë formimin e qeverisë së re në Maqedoni të Veriut

Partitë shqiptare diktojnë formimin e qeverisë së re në Maqedoni të Veriut

Rezultati i ngushtë mes partive politike në zgjedhjet parlamentare të 15 korrikut, do t’i vështirësojë negociatat për formimin e shumicës së re në Kuvendin e Maqedonisë ...

KShZ publikon rezultatet nga 93.96% e votave

Komisioni Shtetëror Zgjedhor në Maqedoninë e Veriut i ka publikuar rezultatet nga numërimi i 93.96% të votave.

Zaev: Kemi 3 deputetë më shumë se VMRO-DPMNE

Lideri i LSDM-së, Zoran Zaev shpalli fitore duke deklaruar se koalicioni “Mundemi” ka 3 deputetë më shumë se VMRO-DPMNE.

8 të arrestuar për parregullsi gjatë votimeve në Maqedoni të Veriut

Ministri i Punëve të Brendshme, Naqe Çulev ka raportuar për denoncimet në sektore të punëve të brendshme për dyshime se ka parregullsi zgjedhore.

Fillojnë votimet në Maqedoni të Veriut, shqiptarët synojnë postin e kryeministrit

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut, të mërkurën i janë drejtuar kutive të votimit për të zgjedhur përfaqësuesit e tyre për përbërjen ...