Postet nga: YIHR

Vendoset pllaka që shenjëzon Memorialin për Personat e Pagjetur në Kosovë

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR KS) ka organizuar një aksion simbolik para Memorialit të Personave të Pagjetur, duke shpalosur pllakën e ...

Publikoi hartën e Kosovës me flamurin e Serbisë, reagon këshilltari i Kurtit dhe organizata YIHR ndaj anëtarit të RYCO-s

Anëtari i Bordit të Zyrës Rajonale për Bashkëpunim Rinor – RYCO, Jagos Stojanoviq, dy ditë më parë ka publikuar një fotografi në rrjetin social “Instagram”, ku shihet ...

“Bashkë, kundër padrejtësive!”, fillon java e të drejtave të njeriut

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kosovë (YIHR KS) ka organizuar një konferencë në fillim të  javës së të drejtave të njeriut me temë...

Në Prishtinë protestohet kundër vrasjes së grave - LIVE

Vrasja e një gruaje shtatzënë mbrëmë nga i dyshuari burri saj, ka bërë që sot Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist dhe YIHR të mbajë një ...

Publikohet raporti i Shoqërisë Civile për të Drejtat e Njeriut

37 organizata të shoqërisë civile janë bashkuar që të punojnë e të gjejnë shkelje të të drejtave të njeriut në Kosovë.

YIHR e quan skandaloz dënimin me 300 euro ndaj të akuzuarit për dhunë fizike ndaj gruas

Iniciativa e të rinjve për të drejtat e njeriut’ (YIHR) e ka quajtur ‘skandaloz’ dënimin prej 300 euro të Gjykatës Themelore të Gjilanit ndaj një burri për ...

Përmes luleve kujtohen 1620 personat e zhdukur nga lufta e fundit në Kosovë

Në një pjesë të sheshit "Skënderbeu në Prishtinë gjatë ditës së sotme kanë zënë vend lule të verdha të cilat janë krijuar në formën e numrit 1620 ...

FOTOGALERI - Marsh në Prishtinë kundër vrasjes së grave, vendosen këpucë para qeverisë

Marshi i qytetarëve e aktivistëve si protestë ndaj vrasjes së grave ka vazhduar edhe para objektit të qeverisë.