Postet nga: libri

Promovohet libri për heroin e Koshares, Demaj: Salih Çekaj ishte përbashkuesi i shqiptarëve për çlirimin e Kosovës

Instituti i Historisë “Ali Hadri” në Prishtinë ka promovuar sot, më 29.05.2024, librin “Salih Çekaj, veprimtaria politike dhe ushtarake” të historianit Frashër Demaj.

Panairi i 24-të i Librit “Prishtina 2024” mbahet nën moton “Përgjigjja është libri”

Shoqata e Botuesve të Kosovës (SHBK) ka bërë të ditur se edicioni i 24-të i Panairit të Librit në Prishtinë do të mbahet prej 5 deri më 9 qershor 2024, në ...

Botohet libri i Agron Islamit për historinë sociale të Kosovës në kohën osmane

Historiani dhe osmanisti, Agron Islami ka botuar librin, “Areali i Kosovës në kohën osmane: një histori socio-ekonomike e shekullit XVIII”. Ky libër historiografik, i botuar nga  Instituti ...

"Edhe ne jemi çikat e Kosovës" - Vajza rome nga Prizreni lufton paragjykimet

Prej njërës dritare të shkollës e nëpër rrugët e shtruara me kalldrëm të Prizrenit, atëkohë pesëvjeçarja Gynesh Veshall kishte ikur ...

Studiuesja Bregasi: Latinishtja, boshti i kulturës europiane

Studiuesja Majlinda Bregasi ka botuar librin “Albanica Latina”, i cili është një metodë moderne e mësimit të gjuhës latine.

Promovohet libri me dokumente amerikane për Shqipërinë

Organizuar nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë dhe Instituti i Historisë “Ali Hadri” në Prishtinë, më 19.03.2024, në amfiteatrin e institutit është promovuar libri dokumentar, “Shqipëria në dokumentet amerikane 1945”.

Botohet libri për mendimin politik të Arbën Xhaferit për Kosovën

Shtëpia Botuese “Ura” ka botuar librin “Mbi çështjen shqiptare - bashkëbisedim me Arbën Xhaferin” të autorit Musli Krasniqi.

Promovohet libri "Ora e Kosovës: Pavarësia dhe shtetndërtimi", ish-presidenti Sejdiu rrëfen procesin e shtetndërtimit të Kosovës

Në kuadër të shënimit të 16-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, është promovuar sot, më 14.02.2024, libri “Ora e Kosovës: Pavarësia dhe shtetndërtimi” i ish-presidentit ...