Postet nga: Sundimi i ligjit

Kosova e para në Ballkanin Perëndimor për Respektim të Sundimit të Ligjit

Shtetit i Kosovës është renditur i pari në mesin e shteteve të Ballkanit Perendimor për Respektimin e Sundimit të Ligjit.

Kurti takon shefin e EULEX-it: Sundimi i ligjit nuk ka alternativë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, sot ka zhvilluar një takim me shefin e EULEX-it, Lars Gunnar Wigemark.

Aleksandër Lumezi: Jemi duke punuar me ndërkombëtarët në forcimin e sundimit të ligjit

Kryeprokurori i shtetit, Aleksandër Lumezi, sot ka marrë pjesë në prezantimin e raportit të Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë ‘Mbështetja e mëtejshme e institucioneve të ...

Kosnett përgëzon Gjykatën e Prizrenit për vendimin për kompensim të familjes së Diana Kastratit

Ambasadori amerikan në Kosovës, Philip Kosnett, e ka përgëzuar Gjykatën e Prizrenit për vendimin që shteti të kompensojë me 95 mijë euro familjen e të ndjerë...

Kosnett - partive: Si mund t'ju besojnë qytetarët kur në lista keni kandidatë me aktakuza?

Ambasadori amerikan në Kosovës, Philip Kosnett ka shtruar pyetjen se si qytetarët mund të marrin seriozisht zotimin e partive për sundim të ligjit në Kosovë kur ata ...

‘Farsa’ për luftimin e korrupsionit me zyrtarë të akuzuar

Partitë politike në Kosovë janë vënë në thumb të kritikave për  zyrtarët partiakë e institucionalë, të cilët kanë aktakuza e që lidhen kryesisht me çështje të ...

Ish-shefi i EULEX-it: Sundimi i ligjit është i vështirë, i dhimbshëm dhe merr kohë

Ish-shefi i misionit EULEX në Kosovë, Xavier de Marnhac, ka thënë se procesi për arritjen e sundimit të ligjit në Kosovë është i vështirë, i dhimbshëm ...

Për çka duhet të trajnohen policët, prokurorët dhe gjykatësit sipas Raportit të Progresit?

Sipas Raportit të Progresit të vitit 2019, Kosova ka filluar të bëjë progres sa i përket sundimit të ligjit.